1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Бивш агент разказва: Как наркокартелите перат парите си (ВИДЕО)

Свят

Роберт Мазур години наред е под прикритие и прави невероятни разкрития

Роберт Мазур спечели глобално признание като един от водещите световни експерти по финансовите измами на подземния свят. Няма човек с повече познания от първа ръка за това как международните черни парични пазари изпират близо 2 трилиона долара от престъпни приходи годишно. Години наред в очите на лидерите на организираната престъпност той беше изключително успешен перач на пари, свързан с мафията, който им помагаше да управляват незаконните им богатства.

Робърт Мазур разказва пълната история за времето си като правителствен агент, разследващ пране на пари от наркотици. Мазур е бил под прикритие за Американската администрация за борба с наркотиците, разузнавателния отдел на Службата за вътрешни приходи и митническата служба.

В операция C-Chase Мазур успешно прониква в картела Меделин, представяйки се за богат, свързан с мафията бизнесмен на име Робърт Мусела. Той установява връзки с адвоката на Пабло Ескобар- Гонсало Мора и трафиканта на Ескобар - Роберто Алкаино, пише Business Insider. В пика на своята мощ се смята, че картелът е доставял над 80% от целия кокаин, доставян в САЩ, около 15 тона на ден.

В Operation Promo Мазур се представя като италиански американски бизнесмен на име Робърт Балдасаре, за да разкрие мрежи за пране на пари, свързани с картела Кали. Смята се, че в своя пик картелът Кали е произвеждал 80% от световното предлагане на кокаин. Той беше контролиран от Гилберто Родригес Орехуела, Мигел Родригес Орехуела, Пачо Ерера и Хосе Сантакруз Лондоно.

Мазур е автор на "The Infiltrator", който стана бестселър на New York Times и създаде филм със същото заглавие през 2016 г. с участието на Брайън Кранстън (като Мазур), Джон Легуизамо и Даян Крюгер. Днес Мазур говори и консултира по въпросите на прането на пари, трафика на наркотици и корупцията по света чрез своята компания KYC Solutions.

Вижте какво разказва Мазур във видеото 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии