1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

Авиокомпаниите и летищата: Tолкова отчаяни за работници, че предлагат безплатни iPhone

Свят

Работниците в авиацията са много търсени и се намират все по-трудно

Авиационната индустрия има недостиг на работна ръка, която надхвърля броя на липсите при пилотите. След възраждането на пътуванията след спада по време на пандемията от COVID-19, авиокомпаниите и летищата се опитаха агресивно да наемат, за да привлекат таланти.

Стачките на служителите в авиацията в части от Европа подчертаха трудните условия на труд в сектора, включително ниско заплащане и дълги смени, които често се изискват от работниците.

Във време, когато работниците в авиацията са много търсени и въпреки това се намират все по-трудно, работодателите в авиацията започват да предлагат необичайни предимства с надеждата да ги привлекат. Какво ще кажете за безплатен iPhone, кола или услуги за гледане на деца на място?

„Ако искате хората да работят с тези „луди“ смени, посред нощ, посред бял ден, трябва да можете да съобразите и семейния им живот“, казва Томас Ромиг, вицепрезидент на търговската група Airports Council International (ACI World).

В случая с Unifi, доставчик на авиационни услуги, който работи с Delta Air Lines, Alaska Airlines, JetBlue и други, предимствата идват под формата на безплатни iPhone и чисто нови автомобили. Текучеството на персонала на Unifi все още е по-високо, отколкото в годините преди пандемията, а разходите за наемане на нови работници са се увеличили с 60%. Компанията въвежда програми за стимулиране, за да задържи работниците си, като предлага смартфони и автомобили като награди.

Международното летище Phoenix Sky Harbor работи по изграждането на детски кътове за децата на служителите в рамките на летището.

„Програмата е предназначена да помогне за осигуряването на безопасни, качествени и достъпни грижи за деца, така че летищните работници да могат да се върнат на работа и да осигурят възможности за децата си в кварталите, където работят или живеят“, каза представител на Sky Harbor пред Fortune.

Освен това град Финикс е инвестирал 1 млн. долара за изграждане на детски център до летището.

Летищата в Лос Анджелис и Сан Франциско вече разполагат с детски градини. Летището в Сан Франциско също обмисля предоставянето на повече предимства под формата на субсидиран обществен транспорт и безплатни транспортни услуги.

В авиацията странното работно време може да бъде допълнително усложнение за служителите със семейства. Така бонусите все повече се превръщат в съществена част от задържането на служителите на фона на променящата се динамика на работното място. Работодатели в различни индустрии се борят да внедрят уелнес, развитие на умения и други предимства, за да привлекат интереса на повече работници.

А тук можете да видите друг много интеерсен начин за придвижване над градовете:

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии