1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Мощ за 18 млрд. долара: САЩ прати най-големия военен кораб в света в помощ на Израел (ВИДЕО)

Мощ за 18 млрд. долара: САЩ прати най-големия военен кораб в света в помощ на Израел (ВИДЕО)

В ударната група има и самолетоносачи

 

В отговор на тежката атака на Хамас срещу Израел, САЩ насочиха ударна група от самолетоносачи и най-големия военен кораб в света към Източното Средиземноморие, за да укрепят отбранителните способности на Израел.

Този ход показва твърда позиция на САЩ за възпиране на регионалната ескалация на конфликта, съчетана с допълнителна военна помощ за Израел, демонстрирайки масивна подкрепа на фона на по-широки дипломатически ангажименти, насочени към спиране на агресията на Хамас.

USS Gerald R. Ford, най-новият и най-модерният самолетоносач на ВМС, се насочва към региона като част от ударна група на самолетоносачите, съставена от най-модерната военна техника, включително флот от разрушители, крайцери с управляеми ракети и изтребители.

Министърът на отбраната Лойд Остин обяви разполагането в неделя, часове след като Хамас предприе изненадваща атака срещу Израел, която уби стотици хора, включително най-малко 260 души на фестивал близо до границата с Газа, пише Daily Mail. Израел обяви война на Хамас и е готов да нахлуе в Газа.

Разполагането на най-сложната и скъпа военна техника от Америка бележи голяма демонстрация на сила и идва заедно с обещанието за оръжия и оборудване на израелските отбранителни сили.

Ударната група на самолетоносача е военноморска сила, състояща се от самолетоносач в центъра, заедно с флотилия от помощни кораби и dтакуващи подводници. САЩ разполагат с 11 ударни групи самолетоносачи, всяка с достатъчно огнева мощ, за да се справи със силите на много малки и средни държави.

Каква е стойността на изпратената мощ?

USS Gerald R. Ford, чиято разработка струва приблизително 18 милиарда долара - включително 4,7 милиарда долара за научноизследователска и развойна дейност и 12,8 милиарда долара за строителство - може да носи до 90 самолета, включително най-модерните изтребители на армията.

Носачът, който се задвижва от два ядрени двигателя, които могат да работят 25 години без презареждане, е придружен в Средиземно море от флот, който включва ракетния крайцер USS Normandy и разрушителя с управляеми ракети USS Thomas Hudner.

Самолетите на борда на превозвача включват стелт изтребители F-35, които струват около 100 милиона долара всеки и носят ракети с радарно насочване и бомби с лазерно насочване, заедно с атакуващи хеликоптери и тактически самолети за наблюдение.

Общо около 7500 души персонал работят в ударната група на превозвача.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии