1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

15 младежи ще участват в експедиция до Северния полюс на атомен ледоразбивач на "Росатом"

Свят

Над 2 000 млади хора от целия свят кандидатстваха в конкурса

15 участници от Световния младежки фестивал, които да се присъединят към научно-образователна експедиция до Северния полюс на борда на атомен ледоразбивач бяха избрани от "Росатом", съобщават в съобщение до медиите от компанията.

Снимка: "Росатом"

Подборът на кандидатите започва на 28 февруари в деня на Арктика и преминава в няколко етапа. За участие в експедицията са получени над 2 000 кандидатури от младежи от целия свят.

 

Финалният избор се състоя в рамките на Световния младежки фестивал, където младите хора представиха пред журито качествата и компетенциите, които ще приложат по време на експедицията си в Арктика. 

„Уверен съм, че освен нови знания и идеи, на финалистите им предстои прекрасна експедиция до едно от най-екзотичните места на планетата“, заяви председателят на журито Алексей Лихачов, генерален директор на „Росатом“. 

Младите участници в експедицията са представители на 7 страни, включително Узбекистан, Камерун, Бангладеш, Тунис, Беларус и Русия. Сертификатите на финалистите бяха връчени от капитаните на атомните ледоразбивачи „Урал“ и „Арктика“ Иван Курбатов и Александр Скрябин.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии