1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Това са най-горещите места за покупка на имот от свръхбогатите

Това са най-горещите места за покупка на имот от свръхбогатите

Миналата година най-големите пазари на луксозни имоти в света отчетоха солиден ръст от 3% на средната цена

Свръхбогатите търсят по-добър начин на живот и отлично за инвестиции място, когато става въпрос за закупуване на следващото им жилище.

Една четвърт от американците с ултрависоки нетни доходи планират да купят жилищен имот тази година, според доклада за богатството на Douglas Elliman и Knight Frank. Според доклада, средностатистическият човек със солидни доходи вече притежава четири жилища, а една четвърт от жилищното му портфолио е извън родината, пише CNBC.

Що се отнася до приоритетите за следващата им голяма покупка, ултрабогатите отбелязаха две важни условия:„начин на живот“ и „добра инвестиция“, следвани от данъците и безопасността.

Въпреки че луксозните недвижими имоти бяха подложени на същия натиск като останалата част от пазара - ниско предлагане, бавни продажби, покачващи се цени - ултрависокият клас се представи малко по-добре. Миналата година в САЩ имаше 34 продажби на стойност над 50 милиона долара, което е спад от 45 през 2022 г.

Тъй като лихвените проценти се стабилизират и вероятно ще падат тази година, експертите по недвижими имоти казват, че има ранни признаци, че предлагането на луксозни стоки може да расте, което може да доведе до повече продажби.

Докладът прогнозира, че най-добре представящият се пазар на луксозни стоки в САЩ тази година ще бъде Маями, с очаквано увеличение на цените от 4%, според доклада. Ню Йорк се класира на второ място в САЩ с очакван ръст на цените от 2%, следван от Лос Анджелис с ръст от 1%.

В световен мащаб най-добрият пазар за луксозни недвижими имоти се очаква да бъде Оукланд, Нова Зеландия, с прогнозиран ръст на цените от 10% през 2024 г. Мумбай е на второ място с 5,5%; следван от Дубай (5%); Мадрид (5%); Сидни (5%); и Стокхолм (4,5%).

Миналата година 100-те най-големи пазара на луксозни имоти в света отчетоха солиден ръст от 3% на средната цена. Най-добре представящият се пазар на луксозни имоти в света е Манила, Филипините, с 26% ръст, подхранван отчасти от инвеститори, бягащи от Хонконг и Китай. Дубай е на второ място с 16% ръст на цените, следван от Бахамите с 15% и региона Алгарве в Португалия с 12%.

Сред най-зле представилите се през миналата година бяха Ню Йорк, като цените се понижиха с 2%, и Сан Франциско, почти без промяна в цените. Най-големият спад в света сред основните пазари беше Оксфорд, в Обединеното кралство, с 8%.

1 милион долара вече не купуват това, което можеше преди в САЩ и в чужбина. В Монако, най-скъпият пазар на недвижими имоти в света, 1 милион долара ви осигуряват 17 кв.м първокласни недвижими имоти, според Wealth Report. В Аспен получавате 20 кв.м, докато в Хонг Конг получавате 22 кв.м, което прави Ню Йорк да изглежда като добра сделка с 34 кв. метра.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии