Пускат на пазара най-скъпия имот в САЩ (ВИДЕО)

Недвижими имоти

Вижте този разкош, който струва 295 милиона долара

Най-скъпият дом за продажба в САЩ излезе на пазара за . Gordon Pointe, както се нарича, е комплекс от около 9 акра в Нейпълс, Флорида, на брега на разкошен залив, в богат анклав, наречен Порт Роял.

Мега-обявата включва основна къща, която обхваща около 11 500 квадратни фута, с шест спални. Две къщи за гости, всяка над 5000 квадратни фута, довеждат общото вътрешно жилищно пространство на имението до 22 800 квадратни фута. И трите дома са на полуостров, който осигурява 1650 фута брегова ивица, частен басейн за яхти и Т-образен док.

Преди да започнете да броите спалните и да изчислявате цената на квадратен фут (която е около 12 900 долара), агентът за съвместно вписване Лейтън Кандлър от Коркоран каза пред CNBC, че стойността тук не е толкова много за размера на трите големи къщи в имота, а става въпрос за уединение, плажна ивица и рядка възможност за значително развитие.

„В този имот може да има осем крайбрежни къщи“, каза Кандлър пред CNBC. Докато имотът може да бъде разбит на части след покупката, базираният в Ню Йорк брокер спекулира, че потенциалният купувач ще го запази като частен семеен комплекс.

Деветте акра са съставени от съседни парцели, като първият от тях е закупен през 1985 г. от Джон и Родора Донахю. Джон Донахю е съосновател на базирана в Питсбърг фирма за управление на инвестиции, сега известна като Federated Hermes, с над 758 милиарда долара активи под управление, според уебсайта на фирмата.

След тази първа покупка през 1985 г. семейство Донахю продължават да изкупуват все повече и повече от полуострова и не спират, докато не го взимат целия. Тяхното купуване създаде изключителен, затворен комплекс, почти изцяло заобиколен от вода. 

Джон Донахю, роден в Питсбърг, завършва Уест Пойнт през 1946 г. и служи във Военновъздушните сили до 1950 г., когато се записва в курса на списание Forbes за търговия на фондовия пазар. През 1955 г. с двама приятели от гимназията той основава базираната в Питсбърг компания за управление на инвестиции Federated Investors.

Джон умира през 2017 г., а съпругата му през 2022 г.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст