1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Как да вляза? Проблемът на най-голямата 3D принтирана сграда в Европа (ВИДЕО)

Как да вляза? Проблемът на най-голямата 3D принтирана сграда в Европа (ВИДЕО)

Първоначалният план е бил сградата да бъде отпечатана и поставена за 140 часа, но се появява сериозна спънка

След непредвидени технически предизвикателства и бюрократични пречки, „най-голямата 3D принтирана сграда в Европа“ беше завършена с известно закъснение, но вече има първия си наемател по време на церемония в Южна Германия.

Снимка: Reuters

В дългата 55 метра, широка 11 метра и висока 9 метра сграда в Хайделберг ще се помещава компютърен център и според нейния разработчик вероятно няма да е последната такава.

Ханс-Йорг Краус от Kraus Group каза пред Reuters Television, че първоначалният план е бил сградата да бъде отпечатана и поставена за 140 часа, но всъщност реалното строителство е отнело около седмица повече.

„Причината е, че трябваше да се направи много работа отстрани: основната плоча беше конструирана конвенционално, както и покривът. Имаше допълнителни предизвикателства, произтичащи от тази иновация, които никой не е имал предвид предварително, въпреки че знаехме, че подобни неща ще се случат."

Снимка: Reuters

Това, което Краус нарече "почти шега", е предизвикателството да постави две врати.

Снимка: Reuters

„Всички налични стандартизирани врати могат да се използват само за много специален вид бетон. Но ние използвахме напълно иноватиен вид бетон, така че бяхме заети седмици наред, опитвайки се да намерим решение за две врати."

Следващият 3D проект на Краус е три пъти по-голям от компютърния център в Хайделберг, но той каза, че все още не може да разкрие подробности, тъй като в него е включена публичната администрация.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии