1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Искате най-добрите служители? Осигурете им храна за обяд (ВИДЕО)

Искате най-добрите служители? Осигурете им храна за обяд (ВИДЕО)

Днес влизаме в кухнята на компанията за корпоративно изхранване Blagodaria.bg (ЧАСТ 1)

Често на компаниите им се налага да се борят за най-добрите кадри на пазара на труда. Много от тях се опитват да ги привлекат с различни предимства, като едно от най-новите е храна за обяд. Всеки служител може да поръчва индивидуално своята храна за офиса, като продължи да ползва корпоративните привилегии на своята компания. 

Това, с няколко думи, е концепцията, по която нашите гости от компанията за корпоративно изхранване Blagodaria.bg, работят, като се опитват и да оптимизират всички процеси, за да няма никакви разхищения на продукти в процеса на готвене. Работният процес е само нощем, за да пести електричество.

„Ние планираме поръчките и нямаме отпадък. Знаем колко да сготвим и нямаме изхвърляне и това не се калкулира като цена за клиента“, казва Тихомир Тодоров, който заедно с половинката си Биляна, създава платформата за доставка на здравословно приготвена домашна храна, режимни хранения и покупки от магазина, която освен всичко друго е и обвързана с благотворителна кауза. Двамата са открили начин как при всяко закупено ястие, клиентите да даряват топла храна на човек в нужда. 

Тихомир е почти незрящ, с 80% загуба на зрението в следствие на инцидент, но решава, че няма да разчита на помощи и да търси съжаление, а ще помага, да готви благо и да дарява с благо с храната си. Познава процесите на работа в сектора до най-малкия детайл, защото има солиден управленски опит в ресторантьорския бизнес. Биляна е „очите“ на Тихомир, тя е дългогодишен предприемач и собственик на брандовете „1 meter chocolate“ и „½ meter chocolate“.

Снимка: Биляна Тодорова
Какво представлява корпоративното хранене?

Обикновено платформи работи с големи фирми, т.к. успява да предложи отстъпка при по-голям брой поръчки.

„Така служителят може да се храни здравословно и да каже в колко точно часа иска да получи храната си – дали в 12:00 или 18:00 цената на доставката е една и съща и всичко се извършва с наша логистика. Той може да я получи както в офиса, но така и за цялото семейство вкъщи“, ни обяснява Биляна.

Бизнесът с кетъринг и корпоративно хранене се променя по време на пандемията и двамата успяват да се адаптират, като новият офис вече са домовете на служителите, а те от своя страна вече не са събрани в една сграда, което затруднява доставките.

„Тогава, това, което направихме като новост е че започнахме да предлагаме режимни хранения с помощта на нутриционисти и диетолози“, казва Биляна.

По думи на Тихомир клиентите са същите, но просто вече се интересуват от друг тип хранене, което е малко по-здравословно и специфично. С по-дългото оставане хоум офис се задълбочават и проблемите с килограмите и застоелият начин на живот, а от там и нуждата за малко по специфичен тип храна. Появява се все по-осезаемият проблем, че семейството очаква обикновено от майката да приготви храна, въпреки че тя е на работа у дома.

„Стана още по-сложно, особено, ако децата с ако са по-малки и не разбират, че мама, когато е на компютъра тя всъщност работи. Те си искат своето, разнообразието и вниманието, което води до стрес и влошаването на качеството на работата и килограмите, защото заради стреса нямаш време да седнеш и да се нахраниш спокойно освен, че си загубил време да готвиш, добавя Биляна.

Двамата експерти по корпоративно хранене съветват служителите да си позволяват повече въглехидрати под формата на пици и сандвичи максимум 1 до 2 пъти в седмицата. Храните, които не те приспиват следобед и те държат в кондиция на работа са съвсем различни и включват храни, които са приготвени по определена технология – богати на зеленчуци, бавно готвене на месото тип сувид по 16 часа, без пържено, планировки от бадемово брашно.

Не пропускайте да видите как компанията ще направи дарение на всичката тази храна пред тях във втората част на епизода ни УТРЕ!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии