1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Двойка обвинява банката JPMorgan, че е продала бижутата от сейфа им

Корпоративни истории

Двойката съди банката, че е продала техни ценности на стойност от 8 долара до 10 млн. долара

Двойка обвинява банката JPMorgan в продажба на ценности, които са били поставени в сейфовете. Банката е отворила 4 от 7-те сейфа на клиентите си, след като не получи наем за сейфовете, според жалбата, цитирана от Insider.

Според потърпевшата двойка, банката е изпратила сметките на грешен адрес, а те са платили наема въпреки това.

Двойката от Филипините, която съди JPMorgan, казва, че банката е продала техни ценности на стойност от 8 долара до 10 млн. долара, които са били поставени в сейфовете на кредитора в Ню Йорк.

Хорхе и Стела Аранета живеят във Филипините, но притежават апартамент в Ню Йорк. Двойката твърди, че банката е отворила четири от седем техни сейфа, след като не са платили наема си.

Снимка: iStock

В жалбата не се посочва конкретно как Арнета в крайна сметка са разбрали, че не са платили за четирите кутии, но се казва, че са платили забавения наем изцяло през октомври 2019 г., когато са били лично в банката, за да подновят договорите си. По това време банката ги уверява, че техните ценности, които са били извадени от сейфа, ще бъдат върнати.

Въпреки това, JPMorgan все пак продава на търг техните артикули, твърдят те. Банката е продала артикулите за 552 700 долара в началото на лятото на 2020 г. според жалбата.

Снимка: iStock

В жалбата си Арентас казват, че са започнали да наемат сейфовете през 2006 г. и са подновявали договорите за наем всяка година. В документацията не се посочва колко първоначално са стрували договорите за наем, но двойката е направила четири плащания по 190,53 долара всяко през май 2014 г.

Сега двойката търси обезщетение за ценностите си. Съдебните документи показват, че съдържанието на сейфовете включва бижута, часовници Rolex и златни монети. Жалбата включва списък от пет страници с експонати, които според които двойката също са била в депозитните кутии.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5