1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

За първи път от месеци: Цената на биткойна мина ключовите 30 хил. долара

Финанси

Докато биткойнът е на ръба на 30 хил. долара, пазарните индикатори и настроенията в индустрията подсказват за предстоящо значително движение на цените.

Понастоящем Bitcoin (BTC) се търгува на цена от 30,015 USD според CoinMarketCap. Общата му пазарна капитализация е 585,87 долара, пише U Today. 

Снимка: iStock

По данни на CoinGecko в момента най-голямата криптовалута в света се търгува на ниво от 29 228 долара и е поскъпнала с повече от 3% през последните 24 часа. Забележително е, че биткойн превъзхожда всички водещи алткойни, с изключение на Solana (SOL) и свързания с Ripple XRP, които са се повишили съответно с 6% и 10,1% през последните 24 часа.

Движението на цената нагоре исторически подсказва за предстояща рязка ценова промяна, която може да бъде и в двете посоки.Това се тълкува и като потенциален знак за възходящо ценово колебание.

Криптовалутата Екс Ар Пи (XRP), зад която седи финтех компанията "Рипъл" (Ripple), поскъпна със над 7 на сто през последните 24 часа, след като Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) оттегли съдебния си иск срещу "Рипъл" за евентуално нарушаване на закона за ценните книжа, пише БТА.

Снимка: iStock

Криптопазарът реагира незабавно на новината, като почти всички широко използвани криптовалути, включително и етера, отчетоха растеж.

Етерът нарасна с 4,2 на сто до 1617 долара към даден момент днес.

По-рано през седмицата пазарът на криптоактиви отчете рязък моментен скок, след като порталът "Койн телеграф" съобщи, че американската Комисия за ценни книжа и фондовите борси е одобрила заявка от водещия инвестиционен фонд "БлекРок" (BlackRock) за борсово търгуван фонд за спотова търговия с биткойни.

Малко по-късно обаче цените на криптоактивите се коригираха, изтривайки печалбите си, след като новината бе отречена, тъй като заявката на "БлекРок" все още се обсъжда от регулатора.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии