Този човек има две предположения да си спомни паролата или ще загуби 240 млн. долара в биткойни

Свят

От 2011 г. до днес той не може да разбие паролата

Няма да повярваме, ако някой, каже, че никога не си е забравял паролата на поне един от дестките акаунти, които имаме онлайн.

Този мъж стана известен с това, че има само две останали предположения, за да си спомни забравената парола или в противен случай ще загуби 240 млн. долара в биткойни.

Той се казва Щефан Томас, роден в Германия програмист, живеещ в Сан Франциско. През 2011 г. Томас влиза в YouTube, за да качи кратък клип, озаглавен: „Какво е биткойн?“

Дългото малко повече от минута видео е направено за биткойн ентусиаст, базиран в Швейцария, който плаща за услугата на Щефан в биткойни. За да бъдем точни, програмистът получава 7002 биткойна, които по онова време струват едва 2 долара всеки.

В онзи момент цената на видеото е доста прилична - 14 004 долара. След това обаче криптото набира скорост и всеки биткойн стига до стойност приблизително 34 500 долара, което прави колекцията днес на стойност зашеметяващите 241 569 000 долара.

Звучи като сбъдната мечта - нали?

За съжаление на Томас, той забравя паролата на своя криптиран твърд диск IronKey, където държи биткойните. И за да стане още по-лошо? Всъщност загубва и листа, на който е записал паролата.

Самият той залага защита от 10 опита за познаване на паролата, преди съдържанието да се шифрира и да стане недостъпно за никого. Томас опитва късмета си осем пъти, но нито един от тези опити не е успешен.

За нещастие на програмиста, това означава, че му остават само две предположения, преди състоянието му да бъде изгубено завинаги.

Томас загубва съня си и изпада в тежка депресия. Засега е заключил своя IronKey в защитено помещение, което е тайна дори от най-близките му - за всеки случай.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст