1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Ще може да си купите Ferrari с криптовалута в САЩ

Финанси

Решението е взето в отговор на исканията на пазара и дилърите, тъй като много от клиентите са инвестирали в криптовалути

Ferrari започна да приема плащания в криптовалута за луксозните си спортни автомобили в САЩ и ще разшири обхвата на схемата в Европа след искания от заможни клиенти, съобщи шефът на маркетинга и търговията на Ferrari, съобщава CNBC. 

Производителят на електрически автомобили Tesla през 2021 г. започна да приема плащания в биткойн, най-голямата криптовалута, преди главният изпълнителен директор Илон Мъск да го спре поради опасения за околната среда. 

Главният маркетинг и търговски директор на Ferrari Енрико Галиера заяви пред Reuters, че криптовалутите са положили усилия да намалят въглеродния си отпечатък чрез въвеждането на нов софтуер и по-широко използване на възобновяеми източници

"Нашата цел да постигнем въглеродна неутралност до 2030 г. по цялата ни верига на стойността е абсолютно потвърдена", каза той в интервюто.

Решението е взето в отговор на исканията на пазара и дилърите, тъй като много от клиентите са инвестирали в криптовалути.

"Някои от тях са млади инвеститори, които са изградили състоянието си около криптовалутите", каза той. "Някои други са по-традиционни инвеститори, които искат да диверсифицират портфейлите си".

Докато някои криптовалути, като например втората по големина, етер, са подобрили енергийната си ефективност, биткойн
все още търпи критики заради енергоемкия си добив.

През първата половина на тази година Ferrari достави повече от 1800 автомобила в САЩ. 

Галиера не каза колко автомобила Ферари очаква да продаде чрез криптовалута. Той каза, че портфолиото от поръчки на компанията е напълно резервирано до 2025 г., но компанията иска да тества тази разширяваща се вселена.

"Това ще ни помогне да се свържем с хора, които не са непременно наши клиенти, но могат да си позволят Ferrari", каза той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии