1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Вижте коя банка придобива фалиралата SVB

Финанси

Банката придобива всички депозити на SVB

Всички депозити на фалиралата Silicon Valley Bank ще бъдат придобити от First Citizens Bank & Trust Co, съобщи в понеделник Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC).

Според изявление на FDIC, 17-те клона на SVB ще отворят в понеделник, 27 март, като клонове на First Citizens Bank & Trust Company, съобщава БНР. От First Citizens посочиха, че клиенти на фалиралата банка "трябва да продължат да използват текущия си клон, докато не получат предизвестие“.

Освен това вложителите на SVB автоматично ще станат вложители във First Citizens Bank & Trust Company.

Снимка: Reuters

Споразумението включва закупуване на активите на SVB от First Citizens за близо 72 милиарда долара с отстъпка от 16,5 млрд. долара. Освен това ценни книжа и други активи за 90 млрд. долара ще останат в синдика за разпореждане на  FDIC.

"Това беше забележителна транзакция в партньорство с FDIC, която трябва да вдъхне доверие в банковата система", заяви Франк Холдинг, главен изпълнителен директор на First Citizens.

Към 10-ти март SVB имаше около 167 милиарда долара общи активи и 119 милиарда долара общи депозити.

Снимка: Reuters

First Citizens, базирана в Роли, Северна Каролина, нарича себе си най-голямата семейно контролирана банка в страната и е един от най-големите купувачи на проблемни кредитори през последните години.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5