1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Управление на дълговете от кредитни карти: Стратегии за ефективно погасяване

Финанси
 

Спазвайки тези принципи ще се справите с дълговете успешно и бързо

Кредитните карти са предпочитан и използван метод за бързо финансиране при нужда. Когато обаче не ги погасявате ефективно, бързо могат да формират задължения. Ако искате да се справите с дълговете и да управлявате вашата кредитна карта успешно, трябва да следвате правилна стратегия за погасяване.

Снимка: iStock
Защо кредитните карти са предпочитани в днешно време?

Те са много популярни, защото кандидатстването за тях е лесно и удобно. Те предлагат гъвкавост, защото можете да ги използвате навсякъде и по всяко време на денонощието.

При кандидатстването и получаването, както и при теглене от банкомат не дължите такси. Друго ключово предимство е че разполагате с дигитален портфейл, а обслужването се осъществява онлайн.

Това кара потребителите често да се доверяват на този метод за външно финансиране. При безотговорно управление на задълженията обаче сумите могат значително да нарастват.

Снимка: iStock
Как да управлявате задълженията по кредитните карти правилно

Има няколко стратегии, които могат да ви помогнат да се справите с управлението на дължимите средства:

 1. Ако разполагате с няколко, съсредоточете се в най-наложителната
  В днешно време повечето хора имат по няколко кредитни карти, което е и една от причините за задлъжняването. Най-добрият начин да се справите, е като се фокусирате в тяхното изплащане един по един. Започнете с тази, която представя ситуацията в най-лоша светлина. Може да вземете решение с коя да започнете като се запознаете с подробна информация за условията – размера на лихвения процент и срока за погасяване на вноската. Така ще се ориентирате кое задължение е най-приоритетно и формира най-голям дълг.
 2. Прехвърляне на разходите
  Можете да кандидатствате за кредит, с който да покриете задълженията, в зависимост от техния размер, особено ако имате няколко такива. По този начин ще съсредоточите всичко дължимо на едно място и в по-голям процент от случаите това намалява лихвените проценти.
  Друг вариант, ако разполагате с няколко такива, е да сравните лихвените проценти и да прехвърлите средства от едната на другата, като се съсредоточите в изплащането на задълженията към тази с по-висока лихва.
 3. Внасяйте повече от минималното
  Внасянето на минималния лимит е недостатъчно за закриване. Ако имате възможност, надвнасяйте над тази сума, за да намалите общия размер.

Спазвайки тези принципи ще се справите с дълговете успешно и бързо. В допълнение, трябва да си поставите и приоритети. Изтеглете си приложение за контрол над бюджета. Финансовото планиране ще ви помогне да оптимизирате разходите си максимално добре.

*Платен материал

*Източник: a1.bg

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии