1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Renault със загуба през първото полугодие заради изтеглянето си от Русия

Финанси
 

Компанията актуализира прогнозата си за финансовата 2022 г.

Френският автомобилостроител Renault съобщи днес, че е натрупал чиста загуба през първата половина на 2022 г., предаде ДПА, цитирани от БТА. 

Компанията все още установява резултатите от продажбата на бизнес операциите й в Русия заради инвазията на Москва в Украйна.

Снимка: Renault

Загубата възлиза на 1,36 млрд. евро спрямо миналогодишната печалба от 354 млн. евро за същия период. Загубата на акция за текущия период е 4,98 евро. Групата съобщи, че чистите загуби от прекратяването на дейността в Русия се равняват на 2,3 милиарда евро.

След като компенсира в значителна степен загубите от прекратяването на дейността в Русия и продължавайки с високоскоростната си трансформация, Renault актуализира прогнозата си за финансовата 2022 г., заяви главният изпълнителен директор Лука де Мео.

"Цялата ни енергия е мобилизирана, за да се превърне Renault Group в конкурентоспособен, технологичен и устойчив играч на автомобилния пазар", добави той.

Нетната печалба от операциите, с които групата продължи след изтеглянето от Русия, е нараснала до 657 милиона евро спрямо 199 милиона евро.

Снимка: Renault

Приходите на групата за първата половина са се повишили с 0,3 на сто до 21,1 милиарда евро, но глобалните продажби са се свили с 11,9 на сто през периода. При постоянни обменни курсове приходите са нараснали с 1,1 на сто.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии