Ирина Крайчева: 95% от клиентите ни над 50 г. подписват финансови операции дигитално (ВИДЕО)

Ирина Крайчева: 95% от клиентите ни над 50 г. подписват финансови операции дигитално (ВИДЕО)

По нейни думи хората от по-възрастното поколение се справят по-добре с дигиталните финнасови инструменти

 

Над 30% от клиентите на финансовата компания, на която Ирина Крайчева е изпълнителен директор, са над 50 годишна възраст. Интересното е, че за разлика от останалите пазари, 95% от тях подписват през мобилното приложение на компанията своите финансови операции.

Това е резултат от тенденцията голяма част от финансовите компании да преминат на почти изцяло дигитални процеси след COVID-19, като предоставят все повече дигитални решения на клиентите си и QR кодове.

По време на конференцията Digita4 Sofia Крайчева каза, че предимството на навлизането на ноава финансова компания на българския пазар е, че тя може да стартира с дигитални решения, а не да прави дигитална трансформация, подобно на повечето по-стари компании в Източна Европа.

„Над 90% от нашите клиенти използват нашите дигитални решения“, добавя тя.

По нейни думи предрасъдаците във финтех компаниите са, че младото поколение е онова, което е дигитално. А това, което се вижда при тях е, че по-възрастната аудитория се справя по-добре, защото е пунктуална, защото следва стъпките. Младото поколение е онова, което „цъка“ без да прочета понякога изискванията и по-често стига до търсенето на помощ в кол центровете.

Крайчева добави пред екипа ни, че голяма изненада за компанията ѝ е било и че хората в провинцията се справят много по-добре с дигиталните им решения от тези в София, като първенец по използване е Дулово.

Бизнес Видео Подкаст