1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Нова мания: Бутилки придават на чешмяната вода различни вкусове

ESG

Британските деца са полудели по скъпите шишета

Бутилка за напитки, която може да накара водата да има вкус на диня и кола, е най-новата мания в класните стаи в Обединеното кралство.

AirUp, също популярен сред посетителите на фитнес залата, може да бъде толкова голям хит сред учениците, колкото и енергийните напитки Prime, като един учител изчисли, че стойността на бутилките, носена в часа му е около 300 паунда, пише Daily mail.

Шишето, пуснато в Обединеното кралство през 2021 г., може да се напълни с нормална чешмяна вода, но заблуждава мозъка да мисли, че съдържанието му е ароматизирано, благодарение на ароматните капсули. Те освобождават аромати, докато отпивате, които преминават през гърлото към мозъка, където се проявяват като вкус.

Снимка: iStock

Умната технология обаче идва със солидна цена – най-обикновената бутилка струва 24,99 паунда с три капсули, започващи от 4,99 паунда. Версия от неръждаема стомана с пет капсули е 54,99 паунда.

Капсулите се предлагат в набор от вкусове, включително маракуя, бъз, кафе, краставица и кола.

Миналия месец напитката Prime предизвика грабежи и почти бунтове в магазините, след като тийнейджъри се опитаха да се сдобият с бутилки – някои продаваха онлайн за до 100 паунда всяка.

Една обикновена бутилка вода струва само няколко паунда, но родителите в социалните медии споделят как децата им са ги притискали да им купят AirUps, докато манията се разпространява в класните стаи в Обединеното кралство.

AirUp е създадена от Lena Jungst и Tim Jager и пристига в Обединеното кралство през 2021 г.

Германският предприемач Юнгст казва, че бутилката приканва „хората да експериментират малко с вкуса“. Това е нов начин за възприемане на вкуса – нищо подобно не е съществувало преди“.

Самият продукт е широко хвален от родители, които се борят да накарат децата си да пият вода редовно.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5