1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Някои даряват пари. Други - нещо по-ценно (ВИДЕО)

Някои даряват пари. Други - нещо по-ценно (ВИДЕО)

Днес ще проследим благотворителна акция на "Благотворител" (ЧАСТ 2)

 

Биляна и Тихомир Тодорови са семейство мечтатели и добротворци. Идеята за създаването на компанията им за корпоративно хранене и режимни менюта за хора със специални потребности във храненето идва по време на първия локдаун и пандемичната криза, защото истинско добро се прави в трудните моменти.

Преди кризата двамата предлагат само кетъринг услуги за корпоративни клиенти, но с идването на новата реалност разбират колко много хора извън клиентите им ежедневно не могат да си осигурят необходимото количество храна за деня.

И докато едни хвърлят продукти в големи количества, защото се презапасяват, много други у нас гладуват.Така, като развитие на бранда си, те решават да започнат да правят благотворителни акции, с онова, което най-добре умеят – да готвят вкусно!

И днес екипът ни се качва на колата и тръгва заедно с тях, за да ви покажем как протича една акция.

„От всяка една продажба отделяме процент, имаме и хора, които специално даряват средства и ние готвим с тях. Спрямо това какво можем да отделим така планираме къде да помогнем тази седмица или следващата седмица“, ни казват Биляна и Тихомир.

Двамата преживяват своя личен катарзис в бизнеса, точно в онзи момент, в който всичките им корпоративни клиенти се прибират у дома по време на локдауна. Изведнъж двамата решават, че трябва да задвижат този вселенски поток на даване и получаване, защото за да получиш, трябва да дадеш.

Двамата даряват част от времето си, което може да бъде вложено в компанията им, абсолютно безвъзмезно, което за света на бизнеса е ключов фактор за успеха. 

„Съвсем спонтанно в началото се включихме в един пост във Facebook с молба за помощ. Отидохме, дарихме храна и изключително много ни хареса усещането. Докато всички бяхме сковани от страх в началото на локдауна ние отидохме и дарихме храна и ни стана хубаво. Стани ни благодарно и от там започнахме да го правим всяка седмица“, казва Биляна.

Така се ражда идеята за фондацията „Благодарител“.

Първите дарения постъпват по наистина случаен начин, там където двамата успяват да се свържат с нуждаещите се. Впоследствие хората започват сами се свързват с тях. До скоро акциите им са съсредоточени само в София заради трудната логистика и липсата им на време, но след включването на логистичен партньор, храната вече стига до 72 км. извън София.

Днес храната в акцията отива към село Мали Искър, където има кризисен център за хора в тежко положение на фондация „Конкордия“ и в село Видраре в ОУ „Васил Левски“, където има много деца от бедни семейства и защитено жилище там.

Не пропускайте акцията във ВИДЕОТО!

Какво е корпоративното хранене, вижте ТУК!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии