1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Продадоха на търг вратата, която спаси Роуз, но не и Джак в „Титаник“

Продадоха на търг вратата, която спаси Роуз, но не и Джак в „Титаник“

Камерън разкри, че е направил „задълбочен съдебномедицински анализ“, за да докаже, че Джак няма как да се побере

Истинските фенове на филма „Титаник“ отдавна спорят дали парчето дърво, което спаси Роуз от замръзване във филма „Титаник“, беше достатъчно голямо да спаси и Джак.

Вратата, която предизвиква постоянни дебати сред филмовите ентусиасти след излизането на филма на Джеймс Камерън, беше продадена на търг за стотици хиляди долари. Цената ѝ стигна 718 750 долара, казва Sky News.

Дървената опора, която всички нарекоха врата, всъщност е копие на част от рамката точно над входа на салона за първа класа на истинския „Титаник“.

Снимка: https://www.youtube.com/watch?v=4LKS5TSXFVI

Дебатът бушува толкова дълго, че режисьорът Камерън разкри през 2022 г., че е направил „задълбочен съдебномедицински анализ“, за да докаже, че Джак няма как да се побере.

Резултатът от проучването беше споделен в специално издание на National Geographic през следващата година.

„Взехме двама каскадьори, които бяха със същата телесна маса като Кейт и Лео и поставихме сензори навсякъде и тествахме дали биха могли да оцелеят чрез различни методи и отговорът е, че няма начин и двамата да оцелеят. Може да оцелее само един ", обясни Камерън.

Попитан дали съжалява за финала, режисьорът казва: „Не, той трябваше да умре. Това е като Ромео и Жулиета. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртността. Любовта се измерва с жертвата.“

Снимка: Редакторски екип

Heritage Auctions, аукционната къща, през която реквизитът беше продаден, каза, че обектът пристига с табелка на обратната страна, която включва имената на главните актьори, заглавието на филма и имената на участващите продуцентски компании, заедно с описание на сцената, в която е използван.

Това най-скъпият реквизит, продаден в тридневния аукцион „Съкровища от планетата Холивуд“, който спечели общо 15,6 милиона долара с 1600 предложени предмета.

Шестнадесет артикула са продадени за шестцифрени цифри, съобщи Heritage Auctions, включително червената розова топка за боулинг на Бил Мъри от Kingpin за 350 000 долара и черният костюм на Тоби Магуайър от Spider-Man 3 от 2007 г. за 125 000 долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии