1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Получават ли заплата рицарите?

Получават ли заплата рицарите?

С други думи, какви са предимствата да бъдеш рицар

Сър Мик Джагър, Сър Шон Конъри, Сър Алекс Фъргюсън, Сър Елтън Джон, Сър Антъни Хопкинс, Сър Пол Маккартни. Списъкът с известни актьори, музиканти, учени и политици, посветени в рицари от кралица Елизабет II, майката на Чарлз II, става все по-голям и новият му брой ще зависи от избора на новия крал на Великобритания.

Чудили ли сте се някога обаче какво получават хората, когато спечелят тази престижна титла? С други думи, какви са предимствата да бъдеш рицар? Освен добавянето на гордата титла „сър“ пред името ви, разбира се.

Е, не се чудете повече, ние събрахме малко информация за вас. Но преди да се впуснем в отговора, ето кратко представяне на британските рицарски ордени.

Британски рицарски ордени:

  • Най-благородният орден на жартиера
  • Най-древният и най-благородният орден на бодила
  • Най-почитаемият орден на банята
  • Най-изтъкнатият орден на Свети Михаил и Свети Георги
  • Орденът за отлична служба
  • Кралският викториански орден
  • Орденът за заслуги
  • Орденът за служба към краля
  • Орден на Британската империя
  • Орденът на другарите на честта

За по-голямата част от тези ордени членството е ограничено от статуса им до кралското семейство. Като се има предвид това, Орденът на банята и Орденът на Британската империя позволяват приемането на цивилни лица. Степените на Ордена на банята (рицар/дама, рицар/дама командир и придружител) все още се дават предимно на военен персонал, докато Орденът на Британската империя има две дивизии: Една за военна служба и една за цивилна служба.

Снимка: Reuters
Най-отличителният орден

Основан от Джордж V през 1917 г., това е орденът, на който се допускат повечето публични отличия. Всъщност причината, поради която Джордж V основава този орден след Първата световна война, е че няма конкретна заповед за назначаване на обикновени хора за тяхната обща служба на нацията в роли, които не са свързани с бойни действия.

Получавате ли нещо, когато станете рицар?

Просто казано, не. Освен титлата, която носите през целия си живот, няма други осезаеми ползи от това да сте рицар. Разбира се, получаването на такава награда от кралицата, а вече от краля, е наследството на титлата за получателя и семейството му.

Тази полза е единствената полза от рицарството, и това не е просто нещо от съвремието, но винаги е било така. Както отбелязва Royal Collection Trust, титлата в древни времена не е идвала с никаква парична полза. Всъщност лицето, получило титлата Рицар, „се очаква да има финансовата възможност да поддържа честта на рицарството, така че да може да се снабди с оръжие, броня, коне и необходимия брой въоръжени последователи, за да изпълнява военна служба на своите суверенени за минимален период всяка година.“

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии