1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0
Последвайте ни
1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0

Петгодишнино проучване: Ето 4-те типа богати хора и техните топ навици

Блясък
 

225 милионери разкриват навиците на успеха

През 2004 г. Том Корли се заема с петгодишно проучване, което нарича „Навици на богатите“. Всеки от 225-те милионери, които интервюира, попадат в една от четирите категории:

Спестяващи инвеститори

Без значение каква е ежедневната им работа, те спестяват и инвестират като част от ежедневието си. Милионерите постоянно мислят за интелигентни начини да увеличат богатството си.

Израстващи в кариерата

Те работят за голяма компания и посвещават цялото си време и енергия за изкачване на корпоративната стълбица, докато не започнат да заемат висша ръководна позиция с изключително висока заплата.

Виртуози

Те са сред най-добрите в това, което правят, и им се плаща високо за техните знания и опит. Високото образование обикновено е изискване.

Мечтатели

Всички хора в тази група преследват една мечта, като стартиране на собствен бизнес, превръщане в успешен актьор, музикант или автор на бестселъри. Мечтателите обичат това, с което си изкарват прехраната, и страстта им се проявява в банковите им сметки.

Но 88% от милионерите, които интервюира авторът, казват, че особено спестяването е от решаващо значение за техния дългосрочен финансов успех.

На средностатистическия милионер в проучването са били необходими между 12 и 32 години, за да натрупа нетна стойност от 3 до 7 милиона долара.

Изследването събира трите най-често срещани навика, които всеки може да възприеме:

1. Спестяване и инвестиране на 20% от заплатата

Всеки от проучването е спестявал 20% или повече от всяка заплата.

Обикновено 10% отиват в пенсионни сметки на милионерите, а останалите 10% автоматично се насочват в отделна спестовна сметка.

След това веднъж месечно инвеститорите-спестители прехвърлят своите натрупани 10% месечни спестявания в инвестиционна сметка, като например брокерска такава.

Ако 20% ви се виждат твърде много, постоянното спестяване на по-малък процент може да ви помогне да постигнете финансовите си цели за бъдещето.

2. Те редовно инвестират част от спестяванията си

Милионерите, които са преследвали мечта и са започнали бизнес, не са имали способността да инвестират спестяванията си, особено в ранните етапи на преследване на успеха. Каквито и спестявания да са имали, са били използвани като оборотен капитал, за финансиране на начинанието. 

Интересно е обаче, че след като повечето от тези мечтатели-предприемачи постигат успех под формата на налични парични потоци, те незабавно започват да инвестират печалбите си.

3. Те са изключително пестеливи

За тези милионери пестеливостта започва в момента, в който получават първата си заплата, за да отделят пари за инвестиции. 

Да бъдеш пестелив изисква три неща:

Информираност: Да сте наясно как харчите парите си.

Съсредоточете се върху качеството: Харчете парите си за качествени продукти и услуги.

Изгодно пазаруване: Харчете възможно най-малко, като пазарувате на най-ниската цена.

Само по себе си пестеливостта няма да ви направи богати. Това е само едно парче от пъзела към успеха, а той има много парчета. Но това ще ви позволи да спестите по-голяма сума пари. И колкото повече спестявате, толкова повече пари можете да инвестирате.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Министър Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

Coldplay
+11

Галерии