1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0
Последвайте ни
1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0

Родители на успешни хора споделят: 4 неща, които не са правили, когато децата им са били малки

Блясък
 

70 родители на супер успешни личности дават своите съвети

Докато Марго Биснов прави проучване за книгата си „Отглеждане на предприемач“, интервюира 70 родители, които са отгледали много успели възрастни, за да открие модел на това как са помогнали на децата си да станат важна част от обществото.

Въпреки разнообразния етнически, социално-икономически и религиозен произход, има четири неща, които родителите на тези умни, устремени и предприемчиви личности никога не са правили, когато децата им са били малки:

Снимка: iStock
Никога не са гледали на хобито на детето си като на загуба на време

Спорт, видео игри, дебати, музика, наблюдение на птици - всяко дете на родителите, с които авторката говори, има страст извън класната стая. Тези родители никога не са отклонявали децата си от хобитата им, защото са знаели, че това ги поддържа интелектуално активни.

Рада Аргавал е основател на Daybreaker, глобално сутрешно танцово движение с общност от над 500 000 членове в 30 града по света. Преди това е била главен изпълнителен директор на Super Sprowtz, детско движение, фокусирано върху здравословното хранене.

Но докато расте, нейната страст винаги е бил футболът. С подкрепата на родителите си тя и нейната сестра близначка Мики играят по три часа на ден, започвайки от петгодишна възраст. В крайна сметка те успяват да влязат в университета Корнел, където са известни като „Легендарните футболни близначки“.

Въпреки че днешната й кариера няма нищо общо с футбола, Рада каза, че е развила смелост и издръжливост благодарение на спорта: „Трябва да си дисциплиниран. Спортът те научава да си организиран и съсредоточен. Научаваш политиката на работа в екип и какво е необходимо, за да бъдеш капитан.“

Снимка: iStock
Никога не са правили всички избори вместо децата си

Може да бъде изключително изкушаващо постоянно да вземате решения вместо децата си. В крайна сметка вие сте възрастният - познавате децата си по-добре от всеки друг и не искате те да страдат.

Но успешните родители устояват на това изкушение.

Елън Густафсон е съосновател на FEED Projects, днес тя е лидер на мисълта и редовен говорител за социалните иновации.

Майка й Маура каза: „Насърчихме я да бъде независима и да мисли за себе си. Бих й казала: „Доверявай се, но проверявай. Виж това. Бъди сигурна, че е вярно. Не пий газирано, само защото всички останали го правят, това не означава, че и ти ​​трябва да го правиш.“ Искате детето ви да расте предпазливо, но не и страхливо.

„Като родител можете да видите какви са силните им страни“, продължи тя. „Но трябва да ги оставите да го разберат. Най-добрият начин да направите това е като задавате въпроси като: „Какъв избор смятате, че ще ви бъде по-полезен в бъдеще?“

Те никога не са поставяли парите или академичните степени пред щастието

Според тези родители няма нищо лошо в академичните професионалните степени, защото те помагат да си намери добра работа, но стремежът към диплома за висше образование може да представлява и загуба на време за вашето дете, ако няма връзка с неговите интереси.

Няма смисъл от висше образование, ако единствената му причина е да получат лист хартия или да създадат контакти, необходими за намиране на високоплатена работа.

Някой, който обича нещо достатъчно и работи усилено върху него, ще намери начин да го превърне в препитание, дори и без диплома в тази област.

Снимка: iStock
Те никога не са пренебрегвали финансовата грамотност.

Последна бележка за парите: Въпреки че родителите, с които авторката говори, никога не са карали децата си да търсят високоплатена работа, всички те са полагали усилия да научат децата си каква е цената на парите под една или друга форма.

Джоел Холанд продава половината от първата си компания, Storyblocks, за 10 милиона долара през 2012 г. Той придобива силна работна етика в ранна възраст. Двамата със сестра му са назначени да метат у дома, за да получат джобни.

„Подовете трябваше да са достатъчно чисти, за да имаме пари да се храним. Това ме научи на упорит труд“, каза той.

„В началното училище всички имаха ролкови кънки, но родителите ми не искаха да ми ги купят. Те ми казаха: „Ако ги искаш, трябва да спестиш парите си.“ Тогава това ме ядоса, но наистина ме накара да оценя стойността на парите.“

Родителите му не плащат и за образование в колежа. Джоел отива в Babson College със студентски заеми и от парите, които печели от работа.

„Тъй като аз плащах за колеж, никога не съм пропускал час. Бях изчислил цената на всеки клас на 500 долара“, каза той. „Ако се изкушавах да пропусна час, винаги съм си мислил, че няма нищо, което бих могъл да направя през този час, което да струва повече от 500 долара.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Министър Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

Coldplay
+11

Галерии