1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Оскарите в цифри: 10 млн. долара са нужни на една актриса да излезе на червения килим

Оскарите в цифри: 10 млн. долара са нужни на една актриса да излезе на червения килим

Тъй като тази година имаме наистина впечатляващи цифри сме ви подбрали най-важните, които трябва да знаете преди награждаването да започне

Тази година е най-добрата година за филмовата индустрия, която успя да върне блясъка в числата на Холивуд на нивата отпреди пандемията. Причината затова е отчасти благодарение на изключително успешния феномен Барбенхаймер или по друг начин казано едновременното излизане по кината на филмите Барби и Опенхаймер, чиито общи приходи от боксофиса за годината достигат няколко милиарда долара.

Тъй като тази година имаме наистина впечатляващи цифри сме ви подбрали най-важните, които трябва да знаете преди награждаването да започне.

  1. На първо място, разбира се, поставяме най-значителната сума, а именно цената на церемонията. Тази година тя ще достигне 56,9 милиона долара.
  2. 10 милиона долара! Това е цената за цялостната подготовка на всяка една от актрисите  от A-списъка, присъстваща на Оскарите. Сумата включва прическа, грим, рокля, бижута и всичко необходимо за антуража ѝ.
  3. Най-скъпото бижу, което е било носено някога на Оскарите струва 30 милиона долара и е диамантеното колие на Лейди Гага от Тифани.
  4. 33% от номинираните за Оскар тази година са жени. Това е най-високият процент от три години насам.
  5. Цената на самия червен килим е зашеметяващите 24 700 долара за 50 000 квадратни метра.
  6. Цели 8 от 10 пъти носителка на награда Златен глобус за най-добра актриса е печелила и Оскар.
  7. 10 от номинираните тази вечер са получават тази чест за първи път, а най-номинираният филм тази година с цели 13 номинации е Опенхаймер.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии