1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Козметична марка се извини: Инфлуенсър използва стрелба в училище, за да ги рекламира

Блясък

Марката преглежда цялото съдържание на създателите, но „не редактира или цензурира съдържание“

Инфлуенсърка от щата Мичиган се извини, след като пусна видео като част от платено партньорство на козметична компания, в което разказва как стрелбата в училище е повлияла на психичното й здраве.

Марката за грижа за кожата Bioré също се извини тази седмица, след като беше изправена пред критики, че платена публикация в социалните медии, рекламираща нейните продукти, експлоатира проблема с насилието с оръжие в Америка, казва New York Times.

Инфлуенсърката е възпитаник на държавния университет в Мичиган. Сесили Макс-Браун, публикува TikTok, спонсорирано видео от Bioré, в което тя говори за това как стрелба в кампуса през февруари е повлияла на психичното й здраве заедно със стресови фактори като притеснения за кариерата ѝ след колежа. Във видеото тя разказва това докато редува упражнения, почивка и използване на продукти за грижа за кожата и почистване на черни точки от носа.

Видеото беше бързо свалено в петък, по-малко от 24 часа след публикуването му, след като потребителите на социалните медии казаха, че в него липсва всякаква чувствителност и отбелязаха стряскащия контраст между оптимистичния характер на видеото и фокуса върху грижата за кожата и трагедията, която засяга.

При стрелбата в щата Мичиган през февруари трима студенти бяха убити, а други петима бяха ранени.

Компанията се извини за видеото, като каза, че му е „липсвала чувствителност относно невероятно сериозна трагедия“ и че „тоналността му е била напълно неподходяща“.

Говорител каза, че видеоклипът е бил част от по-голяма кампания за осведоменост за психичното здраве и че не я е инструктирал да говори за конкретно преживяване.

Bioré преглежда цялото съдържание на създателите, но като общо правило „не редактира или цензурира съдържание“, особено свързано с психичното здраве.

Ето какво мислят ексертите за кампаниите на бизнеса в TikTok:

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии