Колко струва на американците да гледат Меси по телевизията?

Блясък

Apple TV дава достъп до мачовете, вижте колко струва

Гледането на очаквания дебют на Лео Меси в САЩ по телевизията няма да струва толкова, колкото да го видите лично, но не е безплатно, пише CNN. 

Apple TV, която предава мача на Интер Маями от Купата на лигата срещу мексиканския отбор Круз Азул, таксува цели 49 долара за зрелищния двубой.

Тази цена обаче дава достъп до новия футболен пакет на Apple, който включва срещите през сезона плюс Купата на лигата.

Миналия месец Apple намали наполовина цената на пакета, тъй като сезонът е към края си. Абонатите на Apple TV+ могат да плащат 12,99 долара на месец или 39 долара за остатъка от сезона, а тези, които не са абонати, могат да изберат между 14,99 долара на месец или 49 долара за остатъка от сезона, който приключва през октомври.

Apple също предава избран брой мачове безплатно всяка седмица (не е необходим абонамент), но отборът на Меси все още не е в графика.

10-годишната сделка струва на Apple 2,5 млрд. долара, според Financial Times. Мачовете се излъчват в международен план без прекъсвания, така че всички игри имат английски и испански коментатори.

Apple не е разкрила данни за зрителската аудитория, но старшият вицепрезидент на услугите на Apple Еди Кю наскоро каза, че се справя „много по-добре от прогнозираното“ за броя на абонаментите и зрителите.

Подписването на Меси „прави сделката за медийните права на Apple по-ценна, отколкото можеше да си представи“, каза Дейвид Ръмси, репортер на Front Office Sports, пред CNN. Той каза, че е „уверен, че компанията би трябвало да плати по-висока такса от годишната сделка от 250 млн. долара, за която се съгласи миналото лято“.

Снимка: Reuters

36-годишният Меси е един от най-титулуваните спортисти, спечелил седем пъти престижната награда "Златна топка" и Световната купа с аржентинския отбор миналата година. Неговата сделка включва опция за частична собственост върху клуба в Маями.

Apple TV излъчи на живо безплатно събитие за откриване от стадиона на Inter Miami, давайки на феновете първи поглед към международната суперзвезда.

Излиза анимация за живота на Меси и неговата страст към видеоигрите: 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст