Тя е млада, богата и поема Christian Dior

Блясък

Делфин Арно умее да управлява големи модни компании

Бернар Арно, най-богатият човек в света, назначи дъщеря си Делфин да управлява, втората по големина марка в неговата империя за луксозни стоки LVMH, пише The Guardian.

73-годишният Арно е главен изпълнителен директор, председател и мажоритарен акционер на групата, която притежава редица бизнеси от висок клас, включително Louis Vuitton, Tiffany, Givenchy и Moet Hennessy.

Снимка: istockphoto.com

Той обяви в сряда, че най-голямата му дъщеря ще стане главен изпълнителен директор и председател на Dior като част от промените в конгломерата на стойност 382 млрд. евро.

Делфин Арно, която е изпълнителен вицепрезидент на Louis Vuitton и отговаря за дейностите, свързани с продуктите, ще поеме новата позиция от 1 февруари.

Тя се присъединява към семейния бизнес през 2000 г. след две години в консултантската фирма за управление McKinsey и следване в London School of Economics. Тя се присъедини към борда на LVMH през 2003 г. – като стана първата жена и най-младият член.

Снимка: istockphoto.com

Назначението бележи завръщане към марката, за която Арно работи за първи път през 2001 г., където започва да работи върху обувки, преди да се издигне до заместник генерален мениджър и да работи директно с тогавашния творчески директор на Dior, Джон Галиано.

Миналия месец Бернар Арно назначи сина си Антоан за главен изпълнителен директор и председател на Christian Dior SE, холдинговата компания, която контролира 41% от капитала и 56% от правата на глас в групата LVMH.

Снимка: istockphoto.com

И петте му деца сега заемат ръководни позиции във френската компания.

Бернар Арно изпревари Илън Мъск миналия месец и стана най-богатият човек в света със състояние, оценявано на 178 милиарда долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст