1 USD
1.83853 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,342.7

Стартира второ плащане по застрахователните договори на фалиралата "Олимпик"

Стартира второ плащане по застрахователните договори на фалиралата "Олимпик"

Дължимите суми ще бъдат преведени от Гаранционния фонд

През февруари 2023 г. стартира втори етап на плащания на обезщетения по застрахователни договори, сключени чрез българския клон на застрахователната компания "Олимпик", която фалира през 2018 г. В тези плащания са включени дължимите обезщетения за имуществени и неимуществени вреди, на база предоставен от ликвидаторите на ЗК „Олимпик“ списък на претенции. 

Дължимите суми ще бъдат преведени от Гаранционния фонд по банков път на увредените лица, по посочените от тях банкови сметки в производството по ликвидация на ЗК „Олимпик“.

Снимка: btvnovinite.bg

С плащането и по втория списък на ликвидаторите се удовлетворяват общо 335 броя претенции към българския клон на ЗК "Олимпик".

Общата стойност на плащанията по тях до момента възлиза на 7 561 хил. лв., като понастоящем кипърският Гаранционен фонд е започнал частично да възстановява извършените плащания от българския Гаранционен фонд по първия списък, предоставен от ликвидаторите на ЗК „Олимпик“.

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че през 2018 г. кипърския фонд обяви фалит и над 19 хил. автомобила останаха без застраховка „Гражданска отговорност“, а почти 200 хил. се оказаха с невалидни полици в средата на август и се наложи да си платят такива повторно. Някои останаха без книжки. А колите им - на пътя, докато не сключиха нови полици.

Компанията е регистрирана през 2009 г. в Никозия и работеше основно в България. Оказва се че първите проблеми с „Олимпик” са засечени още през 2015 г. от Кипърската сметна палата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии