1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Внимавайте при онлайн пазаруване на детски играчки и пиротехника!

БГ Бизнес

Главна дирекция „Надзор на пазара“ предупреждава потребителите за рискове

Главна дирекция „Надзор на пазара“ продължава проверките в търговски обекти и по време на Коледните и Новогодишните празници. Потребителите трябва да са внимателни при пазаруване онлайн на детски играчки, пиротехнически изделия и светещи електрически гирлянди. Причината е, че могат да закупят продукт от нисък клас, който да е неизправен и да няма къде да го върнат", обяви главният директор Мирослав Йотов на дирекцията пред БНР.

„Потребителите пазаруват от сайтовете, това е по отношение на онлайн търговията, където има подробна налична информация за продукта и продавачът да е с обявени данни и адрес за връзка с него. Това ще гарантира проследимост на продукта и поемане на отговорност при констатиране на несъответствие за своевременното му отстраняване", добави той.

Изключително модерни са онлайн платформите за продажба, лесно достъпни до всеки един, затова ние апелираме потребителите да се запознаят със съветите за безопасност и практическите съвети при покупка на детски играчки, ел. гирлянди и пиротехнически изделия, които са качени на интернет страницата на държавната агенция, обясни Йотов.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии