1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Всичко в бизнеса, което може да се обърка при смяната на часа

Смяната на часовото време може да вреди на някои индустрии.

 

За фирми от всякакъв вид въпросът за въвеждането на лятното часово време се превърна в гореща тема. Първоначално създаден като средство за повишаване на производителността и ефективността на бизнеса и фабриките, критиците казват, че този метод се е отклонил от първоначалната си цел и може да вреди на някои индустрии.

Въпреки това предприятията, които разчитат на точно отчитане на времето, за да изпълняват и поддържат операции, като цяло подкрепят мярката за спестяване на време.

Къде се появяват проблеми?

Всички грешки, допуснати при сверяване на часовниците на компаниите, могат да доведат до загуба на приходи поради неправилно попълнени таблици с часове и други технически пропуски. Мрежовият часовник може да преодолее тези трудности, като гарантира, че само един часовник трябва да бъде превключен, но ръчните промени трябва да се коригират внимателно, за да се избегнат грешки.

Лятното часово време само по себе си е супер, проблемът е, че в някакъв момент свършва и отново хиляди дейности трябва да бъдат преустановени и преизчислени.

Когато часовниците се върнат през есента, потребителите са склонни да съкратят времето си във физическите магазини и да се насочат към пазаруване онлайн. Магазините за търговия на дребно и други подобни организации страдат от произтичащата от това загуба на посещаемост.

Освен това с връщането на часовниците се увеличава потреблението на електроенергия и газ. Тъй като тези фирми и магазини отварят и затварят по тъмно, лесно е да разберете защо потреблението на енергия се увеличава през тези по-мрачни месеци.

Положителната страна за фондовите пазари и банките определно е обединяването на САЩ с Европа и подобряването на комуникациите между Лондон, Брюксел, Париж, Франкфурт и Милано. Освен това ще имаме по-добри връзки с Пекин, Токио и други големи пазари в Азия.

Снимка: istockphoto
Как смяната на часовника се отразява на работната сила?

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5