1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

В коя държава е най-евтино да имаш автомобил?

В коя държава е най-евтино да имаш автомобил?

Вижте какво показа проучване на експерти

Кои са най-достъпните държави за притежаване на автомобил, за да отговорят на този въпрос експерти от Vignetteswitzerland.com направиха проучване.

За целта се отчитат различни фактори като цени на горивата, данъците върху колите и застрахователни разходи. Всичко това е сравнено със средните заплати. Цифрите се обединяват в отделен коефициент, който обобщава къде притежаването на автомобил е най-малко финансово натоварващо. Колкото по-висок е резултатът на индекса от максимум десет пункта, толкова по-евтини са разходите за собственост в дадена страна. Начело на списъка като най-достъпна европейска страна за притежание на автомобил е Швейцария, където притежаването на кола се оказва възможно най-щадящо бюджета на едно семейство.

Една от най-богатите страни на Стария континент - Швейцария е с удивителен индекс от максималните 10 точки, пише "24 часа". Въпреки високия стандарт на живот Швейцария предлага достъпни възможности с най-ниските си разходи за притежание на автомобил, свързани с гориво, данъци и застраховки, когато се приравнят към средната нетна заплата, която е впечатляващите 5569 евро.

Ирландия е на второ място в класацията за достъпност да притежаваш и караш автомобил с резултат 7,7 от 10. Страната има средна месечна брутна заплата 3367 евро. Тук средните разходи да притежаваш автомобил възлизат на 30 495 евро с годишен данък върху превозното средство от 2438 евро. Люксембург е на трета позиция с резултат 6,8 от десет. Въпреки миниатюрните си размери държавата с процъфтяващата икономика предлага сравнително ниски данъци върху автомобилите и застрахователни премии. Цената на горивото е 1,29 евро на литър, а средна цена на автомобил е 39 380 евро. Месечната заплата е 3699 евро. Тази комбинация прави Люксембург привлекателен избор за купувачите на автомобили, търсещи достъпност, без да правят компромис с качеството.

Франция е на четвърто място с резултат 5,4 от десет. Страната предлага разумни разходи, свързани с цените на горивата, данъците и застрахователните премии в сравнение със съседните държави. Със средна месечна заплата от 2464 евро, цена на автомобила от 29 331 евро и годишен данък от 1911 евро Франция се откроява като привлекателна за притежание на кола държава. Испания допълва първите пет страни с най-достъпни цени за собствениците на автомобили, като може да се похвали с резултат от 5,2 от десет.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии