1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Увеличават се фалшивите съобщения от името на "Български пощи"

БГ Бизнес

От дружеството отново обръщат внимание, че не изпращат тези съобщения, не изискват по имейл заплащане на такси за доставка или освобождаване от митница на пратки

„Български пощи“ напомнят, че се разпращат фалшиви електронни и SMS съобщения от името и/или с логото на дружеството.

Снимка: БГНЕС

 

От началото на месец юли 2023 г. преобладават SMS съобщенията. В тях клиентът се уведомява, че има пратка, като понякога се посочва и произволен номер. Изисква се да се заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване на пратка поради отсъстващ получател и др.

Във всички фалшиви имейли се настоява получателят да предостави данни от банкова карта или копие на документ за самоличност, снимка и др.

Съобщенията се изпращат на английски или български език. 

В някои от случаите, като подател на SMS –те и имейлите, се копира името на „Български пощи“ и електронния информационен адрес на дружеството. „Български пощи“ отново обръщат внимание, че не изпращат тези съобщения, не изискват по имейл  или онлайн заплащане на такси за доставка или освобождаване от митница на пратки и по никакъв повод не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката.Дължимите суми и държавни вземания към дружеството се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за самоличност се предоставя на място в пощенските станции при извършване на услугите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии