1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Слънчев бряг влезе в Топ 100 на световните плажове (СНИМКИ)

Слънчев бряг влезе в Топ 100 на световните плажове (СНИМКИ)

На първо място се нарежда Бора Бора, ето на коя позиция е българският курорт

Обикновено в търсенето на най-добрите плажове в света се залага на визуалното им очарование - фин пясък и чиста синя вода.  

Това е първата селекция, която се разширява и включва разнообразни критерии, като например стойността за местната общност, предложения за начин на живот и културно значение, съобщава Beach Atlas

Част от плажовете в класацията Топ 100

В тазгодишната класация, на 84-а позиция се нарежда плажната ивица на Слънчев бряг. 

Снимка: BeachAtlas

На първите 3 позиции са съответно: 

  • Бора Бора;
  • Болдърс бийч (ЮАР); 
  • Уайкики бийч (САЩ).

Критериите, по които се оценяват плажовете, са няколко. 

Класическа красота

Плажове, които въплъщават традиционния образ на идеалната картичка с фин златист пясък, чиста синя вода и живописни пейзажи. 

Парти и лайфстайл

Помислете за Ибиса с нейния световноизвестен нощен живот и енергични партита на плажа или за Дубай, който олицетворява лукса на плажа със своите ексклузивни курорти и изискана атмосфера. 

Разнообразие, равенство и приобщаване

Приобщаващи плажове, които гарантират, че всеки посетител се чувства представен и комфортно, независимо от неговия произход, идентичност или способности.

Природно разнообразие

Този критерий отбелязва разнообразието на естествените плажни ивици - от езера и речни брегове до уникални образувания. Той също така подчертава богатата флора и фауна, подчертавайки екологичното богатство на тази среда. 

Общност

Плажове като Копакабана в Бразилия са неразделна част от идентичността и социалния живот на своите градове. Те не са просто туристически атракции, а места, където процъфтяват местната култура и общественият живот.

Културна значимост

Плажове с историческо значение или силно присъствие в поп културата, включително увековечени в киното. В него се посочват плажовете, които са си спечелили културна репутация, надхвърляща естествената им красота.

Как се прави подборът?

Процес на подбор е комбинация от мненията на експерти по пътувания и инфлуенсъри, като е основан на данни и е силно повлиян от човешкия опит. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии