1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Този плаж е обявен за най-добрия в света

Този плаж е обявен за най-добрия в света

Вижте класация на топ плажовете

Плажовете са в различни форми, някои са само пясъчни, други и скалисти. Красотата им е необятна и е трудно, когато трябва да определиш само един плаж като най-добър за годината.

Със сигурност всеки има списък с любими плажове, а милиони хора споделят мненията си в TripAdvisor. Платформата за пътувания събра всички тези мнения и направи тазгодишните награди Travellers’ Choice Awards, които разкриват най-популярните плажове в света според отзивите на потребителите.

Като плаж номер за годината е определен Praia da Falésia, участък от златен пясък в португалския регион Алгарве. Той е награден със Син флаг за своята чистота и има почти всичко, което можете да поискате от един наистина страхотен плаж – има дълга брегова линия за слънчеви бани, зашеметяващи гледки от върха на скалите за пешеходци и вълни, които са подходящи за плуване или сърф, пише Time out. 

Снимка: istockphoto

Още две европейски дестинации претендираха за останалите места в челната тройка. На второ място е Spiaggia dei Conigli, зашеметяващ сицилиански плаж, който се гордее с морски костенурки и е популярен сред гмуркачите, а на трето беше плажът La Concha в Сан Себастиан, който има прекрасни гледки и е популярен сред семействата.

Това са десетте най-добри плажа в света според наградите Travellers’ Choice Awards на TripAdvisor

Praia da Falésia – Алгарве, Португалия
Spiaggia dei Conigli – Сицилия, Италия
La Concha Beach – Страната на баските, Испания
Ka'anapali Beach - Мауи, Хавай
Грейс Бей Бийч – Търкс и Кайкос, Карибите
Ансе Лацио – Сейшели
Manly Beach – NSW, Австралия
Eagle Beach - Аруба, Карибите
Сиеста Бийч – Флорида, САЩ
Плаж Варадеро – Куба, Карибите

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии