1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Нови регулации за плажовете в Гърция - какво се променя за туристите?

Нови регулации за плажовете в Гърция - какво се променя за туристите?

Вече няма да има частни интереси, които да монополизират най-добрите места на плажната ивица

 

От пролетта на 2024 г. Гърция ще въведе нова система за регулиране на организираните плажове и осигуряване на обществен достъп. Според новия закон поне 50 % от площта на плажа трябва да остане отворена за обществеността, съобщава visitsithonia.com. 

С новаторски законодателен ход Гърция прие закон, според който минимум 50 % от девствената плажна ивица трябва да остане отворена за обществеността. Ето какво означава това за местните жители и туристите. 

  • Отваряне на бреговете

С новия закон, който влиза в сила незабавно, Гърция потвърждава ангажимента си за запазване на обществения достъп до своите световноизвестни плажове. Тази мярка гарантира, че местните жители и посетителите ще могат да продължат да се наслаждават на красотата на гръцкото крайбрежие безпрепятствено.

Снимка: Pexels

  • Победа за плажуващите: Достъпни брегове за всички

Като задължава половината от плажните си зони да останат достъпни за обществеността, Гърция гарантира, че всеки може да се наслади на нейните зашеметяващи брегове. Вече няма да има частни интереси, които да монополизират най-добрите места на плажната ивица, тъй като законът дава приоритет на общественото ползване и приобщаване.

Снимка: Pexels

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии