1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Победителят в „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“ ще стане известен на 26 октомври

БГ Бизнес
 

bTV Media Grоup е партньор на инициативата и ще връчи награда

На 26-ти октомври от 19.00 часа ще бъде проведена церемонията по награждаване на най-добрите сред участниците в ученическия конкурс-обучение „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“. Специалното събитие – спектакъл ще се проведе в салона на Общинския дом на културата „Искър“, край езерото в жк „Дружба“ 1.

bTV Media Grоup е партньор на инициативата. Ръководителят на международния отдел на bTV Новините Кристина Баксанова беше ментор на учениците по време на творческия процес и ще връчи една от наградите на церемонията.

„Под виртуозния акомпанимент на пиано от Симеон Стайков, зрителите на спектакъла ще могат да се потопят в емоциите и творческите търсения на учениците, участници в конкурса. Те ще съпреживеят София, такава, каквато са я предали техните пера и са я видели техните очи“. Това споделя Десислава Василева, председател на УС на Фондация „Добрият пример“, организатор на проявата.

Събитието предвижда да бъдат подбрани текстове от произведенията на младите таланти и да бъдат превърнати в една свързана смислово и емоционално интерпретация на София, такава каквато е. Самите автори ще бъдат герои в спектакъла, като ще четат откъси от своите есета, пътеписи и портрети, създадени специално за „Работилница за репортери – Разкажи за София“.

В събитието ще вземе участие и фолклорен танцов ансамбъл „Горна Баня“. Събитието е със свободен достъп и може да бъде посетено от всички, които желаят да се срещнат с талантливите ученици от софийските училища.

Организатор на конкурса „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“ е фондация „Добрият пример“, носител на правата и организатор на ученическия конкурс-обучениe „Работилница за репортери“ и издател на книгата-сборник с най-добрите произведения на участниците в Работилница за репортери: „Разкажи за твоята България“. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Галерии