1 USD
1.83957 BGN
Петрол
Bitcoin
$66,935.4

Невероятни хитрини за коли, които трябва да знаете

БГ Бизнес

С тези съвети ще си спестите много нерви

Да, може да знаете как да управлявате автомобила си. Може дори да не сте чели ръководството на колата си, но знаете как да работите с чистачките, климатика, радиото, както и аварийните светлини.

Това, което обаче вероятно не знаете е съществуването на тези прости, но напълно променящи живота хитрини за автомобили, които няма да намерите в нито едно ръководство за автомобил. 

Ето някои невероятни хитрини за автомобили

Поправяне на вдлъбнатина с гореща вода

Имате неприятна вдлъбнатина отстрани на колата си? Не се тревожете, пише cleverst.com Вдлъбнатините са доста често срещани, те всъщност са доста лесни за коригиране. Всичко, което трябва да направите, е да кипнете вода в чайник или тенджера, да излеете горещата вода върху вдлъбнатината, след това да вземете нещо, което ще направи вакум и да го издърпате навън. Ако каросерията на колата не е силно повредена, тогава вдлъбнатината трябва да изскочи веднага, може да не изглежда толкова перфектно, колкото е било, но със сигурност ще изглежда по-добре.

Мръсни фарове и паста за зъби

Ако фаровете ви са замъглени, не бързайте да отивате за решение до някой магазин. Може би вече да имате нещо у дома, за да решите проблема си. Оказва се, че пастата за зъби действа също толкова добре на фаровете, колкото и на зъбите, защото съдържа меки абразиви, които почистват емайла. Вашите фарове могат отново да бъдат чисти с малко паста за зъби.

Отваряне на вашия ключодържател с инструмент за отстраняване на телбод

Няма нужда да чупите пръстите си, опитвайки се да монтирате нов комплект ключове върху тромавия си метален ключодържател. Просто използвайте инструмент за премахване на телбод, за да отделите крайните части и да ги плъзнете. 

Поставете органайзер в багажника

Ако сте от хората, които мислят напред, вероятно държите някои спешни консумативи за кола в багажника, като масло, фуния, парцал, фенерче и т.н. Помислете за закупуване на органайзер, за да съхранявате всички тези важни предмети сигурно, така че да не се търкалят из целия ви багажник, когато имате нужда от тях - и така че да не замърсите нищо друго в багажника.

Използвайте кухненска гъба, за да предотвратите удари на коли

Често ли удряте вратата отстрани на гаража си всеки път, когато излизате? Едно просто решение е да залепите за стената кухненска, където вратата се отваря. Можете да използвате болтове или лепенки, за да го закрепите, но колата и стената ви ще бъдат в безопасност и в двата случая.

Намалете отблясъците на стъклото с тониран пластмасов лист

На всеки се е случвало да забрави слънчевите очила, да се стъмни и да трябва да кара на запад. Под този ъгъл козирката ви няма да може да ви защити, но има нещо, което може. Обикновен тониран пластмасов лист може да се залепи за прозореца на колата гарантирайки, че слънцето никога повече не ви безпокои.

Почистете джантите си с кока-кола

Може би сте чували фразата „използвайте кока-кола, за да почистите това“ милиони пъти, но разтвор от кола и препарат за съдове ще премахне цялата мръсотия от вашите джанти и ще ги остави да блестят. Някои хора се притесняват, че кока-кола ще направи джантите по-лепкави, но препаратът, който добавяте, предотвратява всяко натрупване.

Размразете ключалката си с дезинфектанти за ръце

Ако някога сте имали замръзнали ключалки на вратата на колата си, знаете колко трудно може да ги размразите. Дезинфектантът за ръце е отговорът, който може би не сте предполагали. Въпреки че може да изглежда нелогично да излеете нещо в счупена ключалка, алкохолът в разтвора ще разтопи леда, което ще ви позволи да завъртите ключалката. Ще се разтвори по същия начин върху колата ви, както и върху ръцете ви.

Пукнатни по стъклата? Прозрачен лак за нокти може да помогне

Ако получите пукнатина на предното си стъкло, почти сигурно е, че ще се разпространи и ще се напука още, което ще направи шофирането опасно. Ако не можете да си позволите да смените предното си стъкло веднага, няколко капки прозрачен лак за нокти в засегнатата област ще предпазят пукнатината от разпространение.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии