1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

Купиха най-скъпия регистрационен номер в света (ВИДЕО)

Аукционната къща е специализирана в автомобили и регистрационни номера

Регистрационен номер, беше продаден на търг за близо 15 млн. долара, което го прави най-скъпия в света. Регистрационната табела с номер „7“ беше продадена в Дубай за 55 млн. дирхама, съобщиха от Emirates Auctions, цитирани от CBS.

  • Рекорд на Гинес за най-скъп автомобилен номер
  • В кои страни са останалите скъпи номера в света 
  • Какво пише на най-скъпия регистрационне номер в света?

Аукционната къща е специализирана в автомобили и регистрационни номера и купувачите могат да наддават за отличителни номера в Обединените арабски емирства.

Преди това компанията държеше рекорда за най-скъпо продадени табели, като продаде на търг регистрационен номер с числото „1“ през 2008 г. за 52 млн. дирхама, или около 14,2 млн. долара, според Книгата на световните рекорди на Гинес.

Регистрационният номер „7“, който също е придружен от буквата „P“, за да следва формата на регистрационните табели на Дубай, вече е победил с нов рекорд с около 800 000 долара повече.

Средствата от търга за регистрационни номера отиват е в полза на благотворителната организация 1 Billion Meals Endowment, основана от шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, владетелят на Дубай, който пък ги използва, за да доставя храна на общности по света, които гладуват.

Други страни също предлагат на търг специални регистрационни номера. По-рано тази година Хонконг проведе търг няколко номера по случай Лунната Нова година. Този, който прибра най-много пари: Буквата R, която струва 25,5 млн. хонконгски долара (около 3,25 милиона щатски долара).

Преди това буквата „W“ беше купена за 26 млн. хонконгски долара (около 3,3 млн. щатски долара) през 2021 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5