1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Лабораторията, която беше отдадена на "Евролаб 2011", вече е в ръцете на държавата

БГ Бизнес

БАБХ успя да се пребори за връщането на лабораторията

След като съдът отмени заповедта на областния управител на Хасково от месец февруари 2023 г., с която фирмата "Евролаб 2011" беше задължена да освободи държавни помещения на ГКПП "Капитан Андреево", Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) успя да се пребори за връщането на лабораторията в ръцете на държавата. Това обяви министърът на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев пред журналисти в Старосел.

Той обясни, че фирмата е поискала голямо обезщетение, но в крайна сметка сумата е била свалена на 10 млн. лева. Срещу тази сума съществуващата лаборатория на ГКПП "Капитан Андреево" преминава под юрисдикцията на БАБХ. 

По думите на Вътев, заплащайки 10 млн. лв., държавата моментално започва да използва тази лаборатория и да реализира приходи, които до края на годината ще надхвърлят заплатената сума.

Лабораторията е разгледана от експертите от БАБХ и е в перфектно състояние, много добре оборудвана и до една седмица може да бъде прехвърлен лицензът ѝ към БАБХ.

Така заедно с новооткритата в края на февруари лаборатория се предвижда на граничния пункт чакането на камионите да се съкрати максимално.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии