1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Колко струва пролетното почистване на дома с фирма?

Колко струва пролетното почистване на дома с фирма?

Почистване с фирма е удобно, но ето какви са цените

С идването на пролетта идва и времето за пролетно почистване на дома. Все повече домакинства използват услугите на фирми, защото така си спестяват време. Цените на този тип услуги обаче никак не са евтини. Businessnovinite.bg провери как вървят цените на почистване на различни части на дома.

Обикновено основното почистване включва подовите настилки, мебелите и уредите, измиване на стъклата на прозорците, почистване на щорите, пране на завесите. Две особено трудни за почистване помещения, поради много честото им използване, са кухнята и банята. Предимството на професионалното почистване не само премахват видимите замърсители, но и се осигурява необходимата дезинфекция и хигиенизация на обекти и пространства. Това разбира се има своята цена. Ето колко струват средно някои от най-използваните услуги от фирми у нас.

Снимка: iStock

Машинното почистване на подовите настилки излиза средно 1 лева на кв. метър. При помещение от 30 квадрата, това прави 30 лева за пода. Почистването на фугите се плаща отделно по 60 стотинки на кв. метър. Почистване на килим до 50 кв. метра струва 3 лева на кв. метър. Тоест, ако килимът е 10 кв. метра, цената ще е 30 лева. 

Пране на диван струва около 30 лева. Пране на стол- 6 лева. Пране на двоен матрак струва 25 лева. 

Почистването на банта е едно от най-скъпите неща, средната цена е 60 лева. Почистване и дезинфекция на кухненски кът струва около 45 лева. Почистването на печката се плаща отделно и е 15 лева.

Миенето на прозорците средно струва 35 лева. 

Грубата сметка показва, че за комплексно почистване на дома ви от фирма ще трябва да приготвите поне 450 лева. 

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии