1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Къде може да се разходим с велосипед около София?

БГ Бизнес

Хубавото време наближава, насладете му се

Всяка година в края на март откриваме велосезона. Любителите на колелото очакват затоплянето на времето с нетърпение. А предстоят и почивни дни. Затова ще е полезно да разгледаме къде около София може да се разходите с велосипед.

1. Панчаревското езеро

Има възможност до стигнете до него по пътя София – Самоков или през Герман. Първият е по-натоварен, но сами можете да изберете как да стигнете дотам. Разходката в двете посоки е около 40 км., пише сайтът 10-те най.

2. Кокаляне

Селцето е разположено в полите на Витоша и на един хвърлей разстояние от Панчарево. Ако имате още сили, можете лесно да продължите. В случай, че маршрутът ви е натоварил, можете да останете да преспите там и да отделите време да посетите Урвишката крепост, Урвишкия и Кокалянския манастири.

3. Локорско

Завъртаме компаса и се отправяме в посока Стара планина. Само на няколко километра след Околовръстния път ще се озовете в китното селце. С още малко усилия, веднага след него можете да се разходите в прохладната гора.

4. Кътинсите пирамиди

Време е да си поставим малко по-сериозна цел. Увеличаваме маршрута с 10-ина километра. Нека си признаем… колко от нас са ходили дотам дори с автомобил? Мотивация, велосипед и красива природа.

5. Своге

Време е да се изправим пред малко по-сериозно предизвикателство. Дори и да не успеем за един ден, важното е да опитаме. През Искърското дефиле и право там.

6. Копитото

Тук ще трябва да сме добре подготвени и да имаме предвид голямото изкачване, но помислете само за прекрасната гледка, която се открива още по път. А връщането – само спирачките да са здрави.

7. Черни връх

Варианта с лифта го изключваме. Необходим ни е силен дух, а природата и чистият въздух ще ни се отплатят.

8. Язовир Огняново

Ако не ви харесват стръмните планински склонове, това е подходящ маршрут. Можете да използвате по-краткия път през Елин Пелин и Лесново, а другият вариант е да заобиколите през Горна Малина, Байлово и Голема Раковица. Вие решавате.

9. Язовир Искър – Щръклево гнездо

Преходът няма да е лек, но никой не е обещавал да е така, нали? Прохладата на дефилето ще бъде в помощ на всеки ентусиаст.

10. С колело до Сърбия

Последното предложение е с крайна цел плескавица и чевапчичи. Най-близкото място е Димитровград, Сърбия. Заслужава си. Можете напълно да ни се доверите. А ако решите да пренощувате, закуската ще бъде още по-засищаща.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии