1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

Град в наша съседка е най-евтиният за романтично бягство

БГ Бизнес

Тук може да прекарате хубав уикенд за малко пари

Като се има предвид продължаващата криза с разходите за живот, бягството през уикенда може да изглежда като лукс. Но не трябва да е така. Все още има много достъпни дестинации – особено ако пътувате като двойка. И евтиното със сигурност не трябва да убива романтиката.

Ако искате да избягате за романтичен уикенд с ограничен бюджет, ново проучване на Jersey Island Holidays може да ви бъде от полза. Анализирайки средната цена на такситата, алкохола, настаняването, вечерите и други за два дни, проучването излезе със списък на най-достъпните дестинации в Европа за бягство на двойки.

Снимка: iStock

Най-достъпната дестинация в проучването е Ниш в Сърбия, чиято средна цена за уикенда е само 137 долара или 270 лева, като в цената е включено пътят, нощувка и храна. Третият по големина град в Сърбия също е съкровищница от неща, които можете да видите и правите – тук ще намерите всичко от римски руини и средновековни крепости до древни минерални извори.

Следващите най-евтини са два босненски града: Баня Лука, който има средна цена за уикенда от 300 лева и Тузла с цени от 310 лева. Балканските дестинации доминираха в списъка – въпреки че си струва да се спомене, че полетите до Сърбия, Косово и Босна и Херцеговина често са малко по-скъпи, ако пътувате със самолет

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5