1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

Данъчните са готови с предварително попълнени декларации

БГ Бизнес

Вижте докога можете да ползвате остъпка от налозите.

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица вече са достъпни в портала на НАП. Потребителите, които имат персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис , могат да се възползват от автоматично въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори (хонорари), от наем и други доходи, облагаеми с данък върху общата годишна данъчна основа, както и какви данъчни облекчения са ползвали.

Преди да потвърдят попълнената декларация, е важно потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, след което да я подадат, съветват от НАП.

Тази година данъчната кампания за деклариране на доходите на физически лица, получени през 2022 г., приключва на 2 май, тъй като 30 април е почивен ден.

Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и ако са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 март.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии