1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Родители покриват дългове към НАП онлайн, за да ползват данъчни облекчения

Финанси

Държавата връща 600 лв. за едно и до 1200 лв. за две деца

Липсата на стари задължения за данъци и осигуровки към хазната е основното изискване, за да се възползват родителите от данъчните облекчения за отглеждане на дете. Държавата връща 600 лв. за едно и до 1200 лв. за две деца. За три и повече деца – сумата е до 1800 лв.

Крайният срок за подаване на съответната декларация чрез работодател е 31 декември. Данъчните отчитат, че най- удобният начин за погасяване на задължения е през виртуалния ПОС терминал на НАП. За целта се изисква или персонален идентификационен код (ПИК) издаден от НАП или квалифициран електронен подпис.

Данъчните отчитат, че началото на годината до момента онлайн са платени близо 450 млн.лв. Онлайн плащането на данъци и осигурителни вноски е една от най-предпочитаните електронни услуги на данъчните, отчитат от НАП. Електронната услуга е достъпна в портала за електронни услуги на НАП.

От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии