Цените на хотелите по морето падат, колко ще платим за почивка през септември?

Традиционна хотелиери по Черноморието намаляват цените през този месец

 

За да привлекат повече посетители в края на лятото, хотелиери по Черноморието намаляват цените и предлагат все по-атрактивни оферти. Българските черноморски курорти предлагат от 25 до 30% това съобщи изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова пред БНР.

Колко можем да спестим?

С 30% по-ниски цени, почивката през септември се превръща в отлична възможност за икономична почивка. Например, ако през август стандартната цена за нощувка в хотел на първа линия в популярните курорти е била около 150 лева, през септември тя ще спадне до 105 лева. За седемдневна почивка това означава спестяване от 315 лева на стая. За семейства с деца или групи от приятели, които планират по-дълъг престой, спестяването може да достигне значителни суми, които могат да бъдат вложени в допълнителни забавления или по-добро настаняване.

Снимка: Десислава Генева

 

Проверихме цените в най-посещаваните курорти в България. В Свети Влас в петзвезден хотел на първа линия, ол инклузив за една нощувка за двама ще платите 192 лв. като първоначалната цена е била 240 лв. Ако искате да спестите още пари може да наемете апартамент с включена закуска, където ще платите само 77 лв. на нощувка за двама. В Слънчев бряг цените също са надолу. В хотел с включена закуска на първа линя цената на нощувката от 212 лв. е станала 154 лв. Най-големи намаления има в хотели и къщи за гости в по-малките морски курорти като Ахтопол, Обзор, Китен - с над 20 до 30%. Там нощувката да излезе от 50 до 60 лв. дневно на човек с включена закуска. Цените на чадърите и шезлонгите на плажовете обаче остават без промяна.

Предимства на септемврийската почивка

Освен по-ниските цени, септемврийската почивка предлага и други преимущества. Морската вода остава топла и приятна, а плажовете са по-малко претъпкани. Това е идеалното време за тези, които търсят спокойствие и релакс, без шума и навалицата от високия сезон. В допълнение, многобройните заведения и атракции по крайбрежието също предлагат намаления и специални оферти, което прави почивката още по-изгодна.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст