1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Богомил Николов: Измамите с цените в магазините продължават с пълна сила

Богомил Николов: Измамите с цените в магазините продължават с пълна сила

Взимаме хубави европейски закони, но ги побългаряваме, затова има нелоялни практики, казва той

С пълна сила продължава порочната практика в магазините, при която на щанда цената на даден продукт е една, а на касата излиза по-скъпа, обяви в Бизнес Видео Подкаст Богомил Николов от "Активни потребители".

По думите му обаче в повечето случаи става дума за небрежност. Не мога да си представя една верига с милионен оборот да хитрува за дребни стотинки. На фона на това, което може да загуби, това ми се струва нелогично, добави той. 

"Така или иначе обаче това е нелоялна търговска практика. Самите глоби не са справедливи. В момента глобата е една и съща и за големия супермаркет, и за малкото магазинче, което може да фалира от една по-голяма санкция. Глобата за едно такова нещо, трябва да е процент от оборота", смята Николов. 

Според него всички порочни практики тръгват от законите. Законите са ни хубави, европейски закони, преведени лошо. В края на крайщата това, че са преведени по български раждат и евроскептицизъм. Защото хората негодуват от тези закони, но не си дават сметка, че те са побългарени, добави експертът.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии