1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Блокадата на енергетиците продължава, вижте къде

Блокадата на енергетиците продължава, вижте къде
 

Протестиращи блокират вече повече от денонощие ключови пътища

Блокадата на възлови пътни артерии в Старозагорско е продължила цяла нощ и продължава и към този момент, казаха от местния синдикат на КНСБ в ТЕЦ 2. 

Протестиращи миньори и енергетици блокират вече повече от денонощие преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала "Тракия" към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София- Бургас.

„Ние нямаме намерение да се отказваме. Няма напрежение между протестиращи и полиция. Имаме покана за среща от академик Николай Денков и все още обмисляме дали да приемем“, заявиха от синдиката пред БТА. 

Енергетиците настояват за промяна на Териториалните планове за справедлив преход.

Вчера за кратко представители на местния бизнес блокираха и движението в част от централния булевард в Стара Загора. „Ние дойдохме от работните си места, за да искаме прозрачни и ясни решения за нашия регион. Поводът е Териториалният план за справедлив преход“, каза по време на протеста Славин Янакиев, изпълнителен директор на „Прогрес“ АД. Стара Загора трябва да продължи да просперира. Трябва да се развива този град, каза той. И допълни, че е необходимо да има ясен процес на обсъждане, ясни цели и стратегия за развитие. "Ние не искаме да закриваме този град", каза още Славин Янакиев.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии