1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Български товарен електромобил - къде може да го тестваме? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Български товарен електромобил - къде може да го тестваме? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Мисията нa Sevic е да разработва и произвежда лесни за употреба и напълно електрически търговски превозни средства

Електромобил, произведен в България, навлиза в градската логистика. Той е 100% електрически, с подходящи размери за града. 

Новият български електромобил V500e

Модел Sevic V500e – проектиран и произведен в завода на Милара Интернешънъл, е лек автомобил с обхват над 300 км. Този електромобил използва интелигентна архитектура на превозното средство със сменяеми карго структури. 

Предлагат се карго кутии за доставки от „последната миля“, карго кутии по поръчка за пощенски услуги, платформа за обслужване на общински предприятия и много други персонализирани решения. 

Моделът V500e разполага с 15 kW електрически асинхронен двигател и товароносимост между 500 и 600 кг.

Милара Интернешънъл инвестира 22 млн. долара в нов завод в Тракия икономическа зона, където да произвежда електрически превозни средства, по-специално малки товарни автомобили с алтернативно задвижване.

Снимка: Sevic

 

Изпълнителният директор Красимир Петков заяви пред Bloomberg, че фабриката има за цел да произведе до 10 000 автомобила до средата на годината, като общата инвестиция е 60 млн. долара в разработката на автомобили. Фокусните пазари на компанията включват Израел, Франция, Италия, Германия и САЩ, с особен интерес към електрическите камиони за логистика. 

Въпреки че Милара е компания, занимаваща се с роботика и машини за подпомагане на производство на полупроводници, компанията се впуска в екологичния транспорт, разработван от български инженери. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии