1 USD
1.83957 BGN
Петрол
Bitcoin
$66,935.4

Храните, които крал Чарлз яде всеки ден, за да бъде здрав

Блясък

Вижте какъв е режима на новия крал

Носят се всякакви слухове за навиците на крал Чарлз III, когато е бил принц на Уелс, от слухове, че пътува със собствената си тоалетна седалка до истории за това как определя перфектното яйце. Едно нещо е сигурно, сегашният крал е много внимателен към някои неща, особено към храната си.

Бившият готвач на кралица Елизабет II, Дарън Макгрейди каза, че крал Чарлз определено е кулинар, който трябва да знае откъде идва храната. „Той се занимаваше с органично земеделие преди 30 години… преди дори да бъде изобретено“, каза Макгрейди.

Крал Чарлз, подобно на майка си, е много внимателен към хранителните си навици. Той обаче има някои интересни странности и навици, които родителите му не са имали, що се отнася до храната, пише eatthis.com.

Снимка: EPA

Преди да говорим за това какво яде крал Чарлз всеки ден, важно е да отбележим, че цялостното му виждане за храната е, че тя трябва да е сезонна и органична. Както отбелязва Макгрейди и бившият кралски готвач Каролин Уеб каза в Marie Claire, „всичко се основаваше на сезона в градината. В сезона на аспержите можех да ги сервирам три или четири пъти седмично. Не бихте посмели да сервирате аспержи или ягоди през декември."

Семейството отглежда продукция и собствени животни в многобройните си имоти. Кралицата и Чарлз отглеждали пчели. Известно е, че кралицата започва да отглежда продукти в Бъкингамския дворец и обича своите диви шотландски ягоди в Балморал, за които е известно, че бере сама. Чарлз също обичаше да търси диви гъби там.

Освен това се съобщава, че Чарлз избягва месото два дни в седмицата и млечните продукти един ден в седмицата. 

Какво закусва Чарлз?

Още като принц Чарлз започваше деня си с много здравословна закуска. Обикновено тя включва пресни плодове, мюсли или някакъв вид или друго пълнозърнесто, смесено със семена, натопени в плодов сок, и чай. Макгрейди отбелязва във видео, че е обичал сливи от градината, които са били леко поширани в сок с малко мюсли.

Говоре се, че като принц Чарлз носел със себе си кутия за закуска. Бившият кралски готвач Греъм Нюбулд, някога главен готвач на Royal Yacht Britannia, каза, че кутията обикновено съдържа около шест вида мед и мюсли.

Снимка: Getty Images

Яйцата обикновено не бяха включени в закуската, освен през уикендите, и той ги ядеше по-късно през деня.

Обядът не съществува

Всеки източник, дори собственият бивш уебсайт на Чарлз, преди да стане крал, може да гарантира една истина за сегашния крал: той не обядва. Много издания съобщават, че крал Чарлз изобщо пропуска обяда, освен ако не е част от задължението за деня. Когато Чарлз навърши 70 години, неговият уебсайт публикува списък от 70 факта за тогавашния принц, а номер 20 беше просто „Принцът не обядва“. Може би цял ден се храни с любимия си чай, който е Дарджилинг с мед и мляко.

Следобедният чай е добре дошла почивка

Сварените яйца Чарлз яде към 17:30, когато пие и чай. Понякога по това време яде палачинки, за които се твърди, че обича.

Кралят има претениции към варенето на яйцата. Трябва да се сварят 7 яйца, за 4 минути, от които той избира едно - това, което смята за най-добро.

Вечерята е основното му хранене

Това, което крал Чарлз не яде през деня, компенсира с вечеря. Дивите гъби, добити от Балморал, заемат видно място в любимата му вечеря, за която Макгрейди казва, че е запечено агнешко, сервирано с ризото с диви гъби. Неговата версия на мусака с глухар дори имаше свое специално име: гроусака.

Ако някога десертът е в менюто, Чарлз едва ли ще яде нещо шоколадово; за разлика от покойната си майка, която го обичаше, той според сведенията изобщо не държи на него.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии