1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,986.0

Най-високоплатените пилоти във Формула 1 за 2024 г.

Най-високоплатените пилоти във Формула 1 за 2024 г.

Когато скоростта среща богатството

Този уикенд пилотите пристигат в Мелбърн, където ще се проведе третият кръг за сезон 2024 – Гран При на Австралия. Тези атлети са едни от най-високоплатените в целия свят. Заплатите на пилотите във Формула 1 често включват не само основна заплата, но и бонуси, които се определят от представянето им, лични партньорства и много други. В тази класация са показани заплатите без включени бонуси.

Ето кои спортисти заемат челните позиции за 2024 по данни на Rаcingnews365:

Макс Верстапен, Заплата: $55 милиона

Отбор: Red Bull Racing | Националност: Нидерландия | Възраст: 26

Снимка: Wikipedia

Макс Верстапен измества Луис Хамилтън от първото място и издига Red Bull Racing на върха с отчетена годишна заплата от 55 милиона долара през 2024 г. Верстапен е трикратен световен шампион и продължава да разбива рекорди на пистата. Нидерландската звезда спечели състезанието, което откри сезона в Бахрейн на 2 март тази година, след като миналата година направи фурор със спечелването на рекордните 19 от 22 състезания.

Луис Хамилтън, Заплата: $45 милиона

Отбор: Mercedes| Националност: Обединено кралство | Възраст: 39

Името на Луис Хамилтън се нарежда рамо до рамо с това на легендарния пилот Михаел Шумахер. Това са двамата пилоти в историята на Формула 1, спечелили седем шампионата. Тази година пилотът продължава да се състезава за отбора на Мерцедес, но след изтичането на договора очакваме Хамилтън да облече червен екип и да се присъедини към отбора на Ферари. Там се очаква да взима около 100 милиона на година с включени бонуси. Дали това ще се отрази на заплатата на Шарл Льоклер? Времето ще покаже.

Снимка: Facebook/ Lewis Hamilton

Шарл Льоклер, Заплата: $34 милиона

Отбор: Ferrari | Националност: Монако | Възраст: 26

Шарл Льоклер подписа нов договор с Ферари в началото на 2024 г. след почти цяла година спекулации дали ще остане в Скудерията. Пилотът продължава наследството на кръстника си Жул Бианки, който почина след трагичен инцидент на пистата. Льоклер се нарежда на почетното трето място в класацията. След преподписването на договора заплатата му се е увеличила с колосалните 6 милиона долара.

Снимка: Getty Images

Ландо Норис, Заплата: $20 милиона

Отбор: McLaren | Националност: Обединено кралство | Възраст: 24

В края на януари стана ясно, че Норис е подписал нов многогодишен договор с Макларън. Той получава чиста заплата, отразяваща неговите умения, опит и пазарно търсене. Според последната налична информация, заплатата на Норис го поставя на четвърто място в класацията за най-високоплатени пилоти за 2024.

Снимка: Wikipedia
Джордж Ръсел, Заплата: $18 милиона

Отбор: Mercedes | Националност: Обединено кралство | Възраст: 26

Петото място по приходи си делят пилотите Джордж Ръсел и Фернандо Алонсо.

През 2022 г., когато се присъедини към отбора на Mercedes, Джордж Ръсел бе на върха на вълната след първата си победа и впечатляващото си четвърто място в класирането на шампионата. Но за разлика от своя съотборник Луис Хамилтън, Ръсел получава няколко нули по-малко в сметката си.

Фернандо Алонсо, Заплата: $18 милиона

Отбор: Aston Martin| Националност: Испания | Възраст: 42

Фернандо Алонсо е един от най-известните пилоти в историята на Формула 1. Въпреки временното му пенсиониране и промените на отборите през цялата му кариера, Алонсо е ценен кадър. Еди Джордан, бившият собственик и шеф на отбор от Формула 1, споделя, че Фернандо винаги е избирал отбори, в които може да получи по-висока заплата, а не такива, където шансът за титла е по-висок.

Снимка: БГНЕС

Автор: Айлин Дрикова, стажант-репортер

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии