1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Продават за 2 млн. паунда автомобил на Джеймс Бонд

Продават за 2 млн. паунда автомобил на Джеймс Бонд

Уникалното ретро състезание The Classic Silverstone – на живо на сайта btvsport.bg

Един от най-знаковите автомобили на Джеймс Бонд ще бъде продаден за над 2 млн. паунда. Става въпрос за модела Aston Martin DB5. Тази уникална каскадьорска кола ще може да се гледа на живо на нашия сайт btvsport.bg от утре до неделя, по време на историческото ретро рали The Classic Silverstone.

Зад волана на Aston Martin DB5, в последния 25-и филм за Бонд – „Смъртта може да почака“, из историческите улици на Матера в Италия хвърчи не кой да е, а актьорът Даниел Крейг.

За първи път в историята пък каскадьорски автомобил на Бонд се пуска в публична продажба. Това ще се случи на специален търг на световноизвестната британска аукционна къща „Кристис“. Търгът е планиран по случай 60-годишнината от емблематичната филмова поредица и ще се състои на 28 септември в Лондон.

Зашеметяващият модел DB5 ще се подреди на старт на пистата „Силвъстоун“ редом със седем други автомобила, включително Aston Martin V8 и Triumph Scrambler 1200 XE, също управлявани от Бонд в лентата „Смъртта може да почака“.

Заедно с тях, зрителите ще могат да наблюдават в надпреварата и лимитирани модели на Land Rover и Jaguar, шофирани от враговете на Агент 007. Състезанието може да се гледа на живо в България единствено онлайн на нашия спортен сайт btvsport.bg на 26, 27 и 28 август, като прякото предаване от пистата „Силвърстоун“ започва след 9:00 часа сутринта.

Пистата „Силвърстоун“ е добре позната на актьорите от филмите за Бонд. Тя е използвана за поредица от преследвания с коли в четвъртия филм „Операция „Мълния“ – с участието на Шон Конъри в легендарния DB5 – заснет на пистата през 1965 г.

Изключителната колекция от автомобили не е единствената световна ексклузивна витрина, която ще удиви посетителите на The Classic. Към привлекателните автомобили 007 ще се присъединят и седемте болида от Формула 1, с които Луис Хамилтън печели световните си титли.

Джеймс Бонд автомобили - галерия

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии